Wyprawa w góry -
Amadea - 20-09-2016
Filmik nakręcony nie przeze mnie, taki znalazłam na YT.
Musiałam się zmobilizować, skoro pojechałam aż tak daleko - wszystko przepiękne :
RE: Wyprawa w góry -
hogan - 20-09-2016
Wydzieliłam Twój post na nowy temat, bo tamten to temat Bonapartego, tak będzie bardziej przejrzyście
i łatwiejsze do odnalezienia
Góry przerażają mnie swoją potęgą, czuję się przy nich jak mrówka względem naszego świata.
karbon - 20-09-2016
Ładne górki. Lubię góry

Gdzieś w Niemczech widziałem piękny zamek w górach. Teraz nie wiem który. W wolnej chwili się poprzyglądam. Chętnie bym tam się przejechał. Zamek z tych większych bo autokarów było dosyć dużo. W miarę potężne fortyfikacje miał. Na dużym terenie tuż przy drodze.
Amadea - 20-09-2016
Cześć Karbonku
Tu było też mnóstwo ludzi - na tym dużym moście, to jeden za drugim. na dole jest duży parking - tam sa zawsze autokary z wycieczkami - Niemcy, Czesi i Polacy. To czesko - saski park narodowy. Akurat, jak ja byłam, były tez dwa autokary z Polski - z Łomży i Wielunia.
karbon - 20-09-2016
Jest u nich tych zamków od groma i ciut, ciut. Ten co mnie zachwycił z zewnątrz był gdzieś w rejonach Monachium. Nie wiem dokładnie. Czy też może blisko Francji. Nie pamiętam. Ale góry na filmiku ładniejsze

Ciekawe miejsce do zwiedzania.
Amadea - 20-09-2016
(20-09-2016, 16:13 )karbon napisał(a): Jest u nich tych zamków od groma i ciut, ciut. Ten co mnie zachwycił z zewnątrz był gdzieś w rejonach Monachium. Nie wiem dokładnie. Czy też może blisko Francji. Nie pamiętam. Ale góry na filmiku ładniejsze 
Ciekawe miejsce do zwiedzania.
Tak, w dodatku z każdego, nawet małego miejsca - gór, ciekawej wioski potrafią zrobić coś, co będzie przyciągało turystów. Syn przysyła mi zdjęcia i filmiki, to nawet tu w byłym DDR jest mnóstwo takich wiosek - cacek.
No i automatycznie płynie z tego kasa
karbon - 23-09-2016
Oj, te wioski czy małe miasteczka u nich to nawet ładniejsze niż duże miasta.
przelotnyptak - 23-09-2016
Chyba najpopularniejszy:
http://przeglad-turystyczny.pl/europa/80-neuschwanstein-niesamowity-zamek-w-niemieckiej-bawarii
hogan - 23-09-2016
W tym na Bawarii, to kręcono sceny do filmu z bajek Disneya.

A nawet w animowanych bajkach Disneya, jest zamek na wzór tego niemieckiego.
A może o ten chodziło?
Linderhoff - zamek Ludwika Bawarskiego
Albo Zamek Hohenzollernów
hogan - 23-09-2016
Zamek w Schwerinie
Te trzy zamki, leżą najbliżej Monachium.