Wypadanie włosów -
hogan - 30-08-2016
Jak wiemy, nie ma cudownego leku na wypadające włosy ale może znacie skuteczne metody na ich wzmocnienie aby mniej wypadało?
RE: Wypadanie włosów -
Mgiełka - 02-09-2016
Jeśli nie jest to sprawa chorobotwórcza, np. tarczyca to owszem znam jeden preparat. Zalecany dla kobiet po ciąży, po traumie, itp.
Jest tez wersja dla mężczyzn - to tak à propos ciąży
![[Obrazek: oczko.gif]](http://emots.yetihehe.com/1/oczko.gif)
Bardzo znany od lat i skuteczny (po stresie miałam problemy z włosami). Dostępny w aptece, ale niestety nie jest tani
Nazwy nie podaję, aby nie być posądzonym o spam.
Ktoś zainteresowany poszuka w necie, albo zapyta mnie na pw.
hogan - 02-09-2016
No podaj nazwę

I czy można go kupić bez recepty?
U mnie sporo włosów wypada teraz ale to z powodu częstego farbowania, chociaż fryzjerki mi mówią, że nawet jak połowa by mi
wypadła, to nikt by nie zauważył, bo ponoć mam bardzo mocne i gęste włosy. Ale szkopuł w tym, że ja widzę, że za dużo
zaczęło wypadać.
Mgiełka - 02-09-2016
Jak najbardziej bez recepty dostępny.
W owym czasie, jak dopadła mnie przypadłość z wypadaniem włosów to akurat w niemieckiej aptece była promocja na ten preparat. Kupiłam dwa opakowania. Po jednym opakowaniu "dolegliwości" ustąpiły, więc drugie oddałam mamie i u niej także opakowanie wystarczyło na efekt działania.
Miałam "powtórkę z rozrywki" w sensie wypadania włosów, więc od razu wspomogłam się tym preparatem i również wystarczyło jedno opakowanie.
karbon - 02-09-2016
O!!! Dzięki za podpowiedź. Żonie dosyć mocno wypadają ale ma ich sporo. M także wypadają ale u mnie tych włosów zrobiło się ostatnio dużo mniej i też część wypada.
Na pewno pobiegnę do apteki na zakupy.
Mgiełka - 02-09-2016
(02-09-2016, 22:03 )karbon napisał(a): O!!! Dzięki za podpowiedź. Żonie dosyć mocno wypadają ale ma ich sporo. M także wypadają ale u mnie tych włosów zrobiło się ostatnio dużo mniej i też część wypada.
Na pewno pobiegnę do apteki na zakupy.
Jeśli faktycznie napisałeś komentarz bez drwiny, to ten preparat jest także w wersji dla mężczyzn
karbon - 03-09-2016
Mgiełko oczywiście że bez drwiny.
Na pewno skorzystam. Dzięki za radę.
Podzielę się tutaj obserwacjami czy coś to zmieniło u mnie. Czy może raczej na mojej głowie.
hogan - 03-09-2016
Dzięki Mgiełko, kupię sobie ten lek i wcale cena nie jest wygórowana, skoro rzeczywiście pomaga, bo tylko 150 zł.
millo - 07-09-2016
Wiesiołek jest bardzo dobry na włosy, zawsze po zimie mam tak że mi bardziej włosy wypadają, może to przez to że się częściej chodiz w czapce, związuje je i one są osłabioe, a do tego ogrzewanie, nie iwem, w każdym razie na wiosnę zaczynam brać oeparol pięke włosy tak przez około 2 miesiące i do lata wyglądają już dużo lepieji zdrowiej, próbowłam odżywek, ampułek ale efekt był krótkotrwały
hogan - 07-09-2016
Ze sposobów mojej babci i to takich domowych, to czarna rzepa utarta i zalana wodą. I nią robione płukanki na włosy.
I drugi sposób, to cebula. Nacieramy głowę w miejscach gdzie wychodzą włosy, czyli skórę głowy, trzymamy na głowie
z godzinę a potem myjemy głowę tradycyjnym szamponem.