Kolczyki -
hogan - 05-08-2014
Czy wypada wszędzie przekuwać ciało aby ozdobić je takimi różnościami?
Czy sami macie przebite uszy, wargi czy inne części ciała?
Zapraszam do dyskusji!
RE: Kolczyki -
Roślinka - 05-08-2014
Mam kolczyki w uszach, ale nie przekułabym sobie niczego więcej :lol:
cichutkiszept - 05-08-2014
ja mam przekute uszy ale nigdy nie nosiłam kolczyków - sama bym sobie nie przekuła
noszę klipsy bo lubię
hogan - 05-08-2014
Że każdy człowiek ma w głowie 7 dziur to już chyba wiecie ale ja mam dziewięć

Czyli dwie dodatkowe w uszach.
Greg1986 - 28-03-2016
Lewe ucho mam przebite od 16 roku życia a od 2007 r. kolczyka nie noszę. Chyba już z tej mody tego typu wyrosłem
Siwy - 28-03-2016
Nie mam kolczyków, paznokci sobie nie maluje, jestem taki pospolity.
b efta - 05-02-2017
To ja znowu wyjdę na dziwadło, ale co tam

Lubię, to przekłuwam

Chociaż w porównaniu z moimi znajomymi to i tak jestem na szarym końcu. Mam przekłute uszy od kiedy skończyłam jakieś 3 lata może? To były takie podstawowe dziurki w uszach, potem zrobiłam ich więcej, później też zrobiłam kolczyk w pępku.
Reasumując, dziś noszę tylko jeden kolczyk w prawym uchu na chrząstce oraz ten w pępku - to dlatego, że znudziły mi się wszystkie moje kolczyki i muszę zwyczajnie kupić nowe. Na przekłute dziurki muszę uważać, bo mi zarastają

Taką mam tendencję, że mi się wszystko szybko goi i nawet tych śladów w uszach nie widać dobrze po kilku tygodniach.
Podobają mi się też kolczyki w sutkach u mężczyzn oraz microdermale jako takie ;D
hogan - 05-02-2017
Co to są te "mikrodermale"
b efta - 05-02-2017
Microdermale to jedna z nowszych technik kolczykowania. To piercing umieszczany pod skórą, coś jak "implant". Można go zrobić wszędzie na ciele, szybko się goi i jest bardzo stabilny.
Mój kolega miał takie małe, jakby kropelki rosy pod okiem, wyglądało to pięknie :

Potem to wyjął i nawet nie został mu ślad.
Wygląda to, przykładowo tak, tu przy obojczyku
ro_bot - 05-02-2017
A nie boicie się,że jak się o coś takiego o ubranie zahaczy podczas rozbierania to skórę wyrwie?
Jam człek odważny,ale urazów niepotrzebnych unikać się staram w miarę możliwości.