Sok pomidorowy -
mysz - 07-08-2016
Z nadwyżki pomidorów robię sok pomidorowy:
RE: Sok pomidorowy -
Jimmy - 01-09-2016
Wow Myszko brawo

Sok z pomidorów lubię i to bardzo.Tyle,żę kupuję go wyłącznie w sklepie.Warto odrobinkę dziennie go zjadać.Zawiera on bowiem duze ilości potasu.
hogan - 01-09-2016
Jadam tylko pomidory, ketchup i przecier pomidorowy w potrawach a tak soku, nigdy bym się nie napiła, nie cierpię
Ale moja siostra, byłaby przy takiej półeczce z sokami, prze-szczęśliwa, ona nawet potrafi koncentrat sam bez niczego
jeść łyżeczką
karbon - 01-09-2016
A lubię czasami wypić. Taka wersja jak podała Myszka jest w sumie do wszelakiego zastosowania tak jak to zaznaczyła w przepisie.Tak trzymać Myszko!!!
Zrobiłbym ale nie mam czasu. Takie swojej roboty i do tego z własnych krzaczków nie zastąpisz żadnym produktem ze sklepu!!!
hogan - 01-09-2016
(01-09-2016, 21:45 )karbon napisał(a): A lubię czasami wypić. Taka wersja jak podała Myszka jest w sumie do wszelakiego zastosowania tak jak to zaznaczyła w przepisie.Tak trzymać Myszko!!!
Zrobiłbym ale nie mam czasu. Takie swojej roboty i do tego z własnych krzaczków nie zastąpisz żadnym produktem ze sklepu!!!
To co na fioletowo/ niebiesko podkreśliłam, to niekoniecznie, bo zupę wolę z kupnego koncentratu i do gołąbków na przykład czy do fasolki "po bretońsku", też wolę kupny koncentrat, no i do bigosu.
A to co na zielono podkreśliłam, zgadzam się w zupełności
karbon - 01-09-2016
Też stosuję koncentraty bo jak wspomniałem nie mam czasu na kucharzenie. Nad czym zresztą ubolewam.
Co do koncentratu to oczywiście można zrobić także w domu.
hogan - 01-09-2016
Bo ja lubię jak bigos i gołąbki są takie mocno czerwone :

A nie takie jakby ktoś chciał a nie mógł :ubawa:
Jimmy - 01-09-2016
(01-09-2016, 21:45 )karbon napisał(a): A lubię czasami wypić. Taka wersja jak podała Myszka jest w sumie do wszelakiego zastosowania tak jak to zaznaczyła w przepisie.Tak trzymać Myszko!!!
Ja nie zrobię soku z pomidorów.Nie umiem.Jestem chłopakiem
karbon - 01-09-2016
Mnie bardziej smak interesuje.
Gołąbki to akurat "działka" żony bo robi je po mistrzowsku więc nie zamierzam konkurować. Też używa koncentratu.
Ale będę bronił swojego stanowiska że dobry koncentrat pomidorowy można zrobić samemu z własnych pomidorów bez użycia konserwantów.
Jestem przekonany że Myszka potrafi!
hogan - 01-09-2016
Karbonku ale nie zroisz takiego jak kupny, próbowałam taki zrobić ale to już nie to. Fakt, że własny jest zdrowszy a w tym
kupnym to kupa konserwantów ale mimo to, dla mnie kupny jest lepszy.

Mój ex zupę z takich soków lubił, to robiłam takie soki albo przeciery na zupę.