Myjemy lodówkę -
hogan - 07-04-2016
Czy znacie jakieś sprawdzone i dobre metody na mycie lodówki, tak aby nie zostawały żadne smugi?
Czym myć i jak myć?
Mam na myśli mycie z wierchu a nie w środku.
RE: Myjemy lodówkę -
Siwy - 07-04-2016
(07-04-2016, 13:45 )hogan napisał(a): Czy znacie jakieś sprawdzone i dobre metody na mycie lodówki, tak aby nie zostawały żadne smugi?
Czym myć i jak myć?
Mam na myśli mycie z wierchu a nie w środku.
Ja normalnie na koniec zimną wodą myje i finito.
Lecz mam starą lodówkę i mało mnie jej ekstra wygląd interesuje.
Pewnie jak dobrze wytrzesz to powinno pomóc.
Podobnie jak ze szkłem to bywa.
hogan - 07-04-2016
Osobiście używam płynu do mycia powierzchni kuchennych ale ten płyn, mimo
dobrego wytarcia, zostawia smugi. Przypomnę, że moja lodówka nie jest biała a srebrny- metalic.
I jak pada światło czy patrzy się na nią z boku pod światło okienne, to wygląda jak pomazana a nie umyta.
Siwy - 07-04-2016
(07-04-2016, 15:47 )hogan napisał(a): Osobiście używam płynu do mycia powierzchni kuchennych ale ten płyn, mimo
dobrego wytarcia, zostawia smugi. Przypomnę, że moja lodówka nie jest biała a srebrny- metalic.
I jak pada światło czy patrzy się na nią z boku pod światło okienne, to wygląda jak pomazana a nie umyta.
Tak się domyślałem. To jest problem, może nie przejmować się?
Amadea - 07-04-2016
Mam zabudowaną kuchnię i sprzet AGD - lodówka z zamrażarką. Myję po prostu wodą.
hogan - 07-04-2016
Krzysiu ale to mnie drażni, tak samo jak drażniłyby mnie smugi na co dopiero umytych oknach :lol:
Amadeo, samą wodą i tłuszcz "schodzi? No bo w kuchni, chcąc, nie chcąc, tłuszcz jest wszędzie bo
ulatnia się podczas smażenia w powietrze a potem osiada gdzie popadnie.
ro_bot - 07-04-2016
Wstyd się przyznać,ale myję wodą z dodatkiem proszku do prania i przecieram suchą flanelą po wyschnięciu.
hogan - 07-04-2016
Sprawdzałeś, czy nie ma żadnych zacieków?
Kiedyś, ktoś mi proponował, że najlepsza metoda to mycie płynem do naczyń, firmy Ludwik.
Może i coś w tym jest, bo w końcu to płyn do tłustych też naczyń a więc powinien dobrze tłuszcz
usunąć.
Amadea - 08-04-2016
(07-04-2016, 22:20 )hogan napisał(a): Krzysiu ale to mnie drażni, tak samo jak drażniłyby mnie smugi na co dopiero umytych oknach :lol:
Amadeo, samą wodą i tłuszcz "schodzi? No bo w kuchni, chcąc, nie chcąc, tłuszcz jest wszędzie bo
ulatnia się podczas smażenia w powietrze a potem osiada gdzie popadnie. 
Ciepła woda i pół kropelki płynu do naczyń - wszystko schodzi, potem wycieram papierowym ręcznikiem.
hogan - 08-04-2016
Z płynem to zmienia całkiem postać rzeczy
Ręcznikiem swojej wycierać nie mogę, bo bym porysowała.
Muszę lnianą i bardzo delikatną szmatką wycierać.