Kordialne
Grupa krwi a osobowość - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Zdrowie (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Grupa krwi a osobowość (/showthread.php?tid=1921)

Strony: 1 2

Grupa krwi a osobowość - mysz - 30-10-2015

W Japonii panuje ogólne przekonanie, że grupa krwi kształtuje naszą osobowość...i tak:

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI A - spokojni, uprzejmi, unikają konfrontacji, odpowiedzialni, kreatywni, wrażliwi, domatorzy, lubią harmonię

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI B - indywidualiści, stosują się do swoich zasad, dążą do celu nawet, gdy wydaje się niemożliwy, pełni pasji, optymistyczni, praktyczni, kierują się bardziej rozsądkiem niż uczuciami, skupiają się na swojej osobie, ignorują innych

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI AB - nieprzewidywalni, bo przejawiają cechy zarówno grupy A i B, cechują ich zmiany nastroju, niestabilni emocjonalnie, nie radzą z natłokiem zadań, chętnie służą pomocą jeżeli nie mają dużo obowiązków

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI 0 - żywiołowi, otwarci, łatwo nawiązują kontakty, potrafią dopasować się do każdej sytuacji, niezależni od innych ludzi, mówią prawdę, pewni siebie, lubią być w centrum uwagi ale też słuchają co inni mają do powiedzenia, mają słomiany zapał

Do której grupy zaliczyła/byś siebie? :lol:

RE: Grupa krwi a osobowość - hogan - 30-10-2015

Myślę tak samo jak Japończycy i dlatego uważam, że nie jest dobrze gdy ktoś dopuszcza się transfuzji krwi. Mimo, że to ta
sama grupa ale krew to krew- życie. To nasza własna krew a po transfuzji, nie jest już to tylko nasza krew lecz obca.

RE: Grupa krwi a osobowość - ro_bot - 30-10-2015

(30-10-2015, 9:43 )hogan napisał(a):  nie jest dobrze gdy ktoś dopuszcza się transfuzji krwi

A co z innymi organami po przeszczepie których ludzie nadal mogą cieszyć się życiem?

Inne organy to nie krew, krew w oczach Boga to świętość, życie.   slecausuuski 
Bez krwi człowiek nie żyje ale bez ręki czy nogi, może żyć.

RE: Grupa krwi a osobowość - Siwy - 30-10-2015

(30-10-2015, 9:19 )mysz napisał(a):  W Japonii panuje ogólne przekonanie, że grupa krwi kształtuje naszą osobowość...i tak:

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI A - spokojni, uprzejmi, unikają konfrontacji, odpowiedzialni, kreatywni, wrażliwi, domatorzy, lubią harmonię

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI B - indywidualiści, stosują się do swoich zasad, dążą do celu nawet, gdy wydaje się niemożliwy, pełni pasji, optymistyczni, praktyczni, kierują się bardziej rozsądkiem niż uczuciami, skupiają się na swojej osobie, ignorują innych

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI AB - nieprzewidywalni, bo przejawiają cechy zarówno grupy A i B, cechują ich zmiany nastroju, niestabilni emocjonalnie, nie radzą z natłokiem zadań, chętnie służą pomocą jeżeli nie mają dużo obowiązków

LUDZIE Z GRUPĄ KRWI 0 - żywiołowi, otwarci, łatwo nawiązują kontakty, potrafią dopasować się do każdej sytuacji, niezależni od innych ludzi, mówią prawdę, pewni siebie, lubią być w centrum uwagi ale też słuchają co inni mają do powiedzenia, mają słomiany zapał

Do której grupy zaliczyła/byś siebie? :lol:

Ja mam O Rh dodatni.

RE: Grupa krwi a osobowość - ro_bot - 30-10-2015

(30-10-2015, 11:07 )Siwy napisał(a):  Ja mam O Rh dodatni.

Próbowałem niejednokrotnie to zbadać,ale zawsze ilość promili C2H5OH we krwi uniemożliwiała to ubawa

RE: Grupa krwi a osobowość - mysz - 30-10-2015

To teraz wiem skąd u mnie ten słomiany zapał ...wszystkiemu winna  moja grupa krwi 0Rh+ :wrzeszcz:...co raczej u Koziorożców jest cechą ujemną:smutek:

U Ciebie Myszko słomiany zapał? Chyba coś Ci się pomyliło  ubawa2

RE: Grupa krwi a osobowość - Akadi - 09-12-2015

Cytat:LUDZIE Z GRUPĄ KRWI B - indywidualiści, stosują się do swoich zasad, dążą do celu nawet, gdy wydaje się niemożliwy, pełni pasji, optymistyczni, praktyczni, kierują się bardziej rozsądkiem niż uczuciami, skupiają się na swojej osobie, ignorują innych

B rh+ , ale nieprawdą jest , że ignoruję innych - wręcz przeciwnie. No i niestety nie skupiam się na swojej osobie.

RE: Grupa krwi a osobowość - Greg1986 - 25-03-2016

Moja krew to 0 Rh- i nie zaprzeczam hasła zatytułowanego pierwszego postu ubawa2