Ścieżka rowerowa a wóżek inwalidzki -
hogan - 13-03-2015
Nasunął mi się taki temat i myślę, że chyba pasuje do tego działu bo w końcu to też pojazd.
Jak uważacie, czy wózkiem inwalidzkim można jeździć po ścieżce rowerowej?
RE: Ścieżka rowerowa a wóżek inwalidzki -
Siwy - 13-03-2015
Mysle ze mozna, no bo gdzie w koncu?????
Po chodniku? jakos takie osoby musza sie poruszac a specjalnie na ulicy przy obecnej ilosci aut ich tam nie wide.
hogan - 13-03-2015
A widzisz, właśnie w Gdyni nikt nie może na ścieżce rowerowej iść pieszo, jak też nie może jeździć wózkiem inwalidzkim, od reki byłby mandat.
Ścieżka rowerowa, jak sama nazwa wskazuje, jest dla rowerów, czyli pojazdów jednośladowych.

Jest też robiona na taką szerokość aby mogły minąć się dwa rowery. Dwa wózki nie byłoby opcji aby mogły wyminąć się.
Siwy - 13-03-2015
(13-03-2015, 12:59 )hogan napisał(a): A widzisz, właśnie w Gdyni nikt nie może na ścieżce rowerowej iść pieszo, jak też nie może jeździć wózkiem inwalidzkim, od reki byłby mandat.
Ścieżka rowerowa, jak sama nazwa wskazuje, jest dla rowerów, czyli pojazdów jednośladowych. 
Jest też robiona na taką szerokość aby mogły minąć się dwa rowery. Dwa wózki nie byłoby opcji aby mogły wyminąć się.
No to faktycznie, jest to uzasadnienie.
Ale okropnie wąskie te ścieżyny macie tam, i jak po takiej pijany rowerzysta ma jechać??? nie zmieścu się za piernika, a jak z naprzeciwka inny pijany będzie mknął....to co wtedy
hogan - 13-03-2015
To mandacik za jazdę po pijaku
bonaparte - 13-03-2015
można takim wózkiem po ulicy jeździć.
hogan - 13-03-2015
To samochody będą trąbić, że spowalnia ruch.
bonaparte - 13-03-2015
chodzi o elektryczny wózek, a ten potrafi zapi%#@ać

u mnie po miescie jeden koleś tak jeździ i nie widziałemby zatrzymała go policja i jakos bardzo nie tamuje ruchu. a na chodniku by wpadał na przechodniow
hogan - 13-03-2015
Nie każdego stać na elektryczny :buzki: