Pismo zdradza oznaki zawału serca -
hogan - 25-02-2015
Zdaniem brytyjskich naukowców, charakter pisma może zdradzać oznaki zbliżającego się zawału serca.
Najnowsze badania dowodzą, że pismo osób cierpiących na chorobę serca znacząco różni się od charakteru pisma osób zdrowych, zaś różnice są wynikiem silnego stresu prowadzącego do zaburzeń akcji serca.
Analiza próbek pisma pacjentów kardiologicznych i osób zdrowych wykazała, że w grupie pacjentów dwukrotnie częściej dochodziło do zatrzymywania procesu pisania na ułamki sekund, co było ilustracją zaburzeń naturalnego rytmu funkcjonowania organizmu.
A Wy co o tym myślicie?
Czy to możliwe?
RE: Pismo zdradza oznaki zawału serca -
Siwy - 25-02-2015
Mysle ze to moze byc prawda w przypadku zawalu spowodowanego stresem.
Charakter pisma w ogole wiele o czlowieku mowi..... Moj swiadczy . o wyjatkowej wrednosci I to jest swieta prawda.
hogan - 25-02-2015
Czyli piszesz "jak kura pazurem"?
Siwy - 26-02-2015
(25-02-2015, 20:15 )hogan napisał(a): Czyli piszesz "jak kura pazurem"? 
Tak, niestety.
Na maturze podeszła do mnie polonistka i mówi, dobrze Krzysiek że sobie na brudno najpierw piszesz :ubawa:
To nie było na brudno.
Ale i tak bdb dostałem. :radocha:
hogan - 26-02-2015
To Ty może powinieneś lekarzem zostać, ich pisma nigdy chyba nie da się rozczytać :lol:
No właśnie, w takim razie czyżby wszyscy lekarze mieli problemy zdrowotne? :zdziwienieke:
Siwy - 26-02-2015
(26-02-2015, 10:04 )hogan napisał(a): To Ty może powinieneś lekarzem zostać, ich pisma nigdy chyba nie da się rozczytać :lol:
No właśnie, w takim razie czyżby wszyscy lekarze mieli problemy zdrowotne? :zdziwienieke:
Wiele materialu na studiach, przez szybkie zapisywanie ogromnej ilosci informacji character pisma stawal sie byle jaki.
No a potem to I osobowosc przewaznie w tym samym kierunku szla.... czyli pelne odzwierciedlenie polskiego lekarzyny.... beznadzieja
bonaparte - 26-02-2015
obecnie recznie tylko sie podpisuje, w pracy czy poza wszystko pisze sie na komputerze. mam charakter pisma jak niedorozwój umsłowy
hogan - 26-02-2015
Nie pracowałeś nigdy nad swoim charakterem pisma?
Ja w szkole podstawowej, w młodszych klasach, pisałam okropnie a najlepsze było to, że obojętnie jak długie było zdanie, to zawsze
chciałam je zmieścić w jednej linijce co wiadomo jak wyglądało, wszystko ściśnięte tak, że nie sposób było to odczytać.
Później wyrobiłam swój charakter pisma i ponoć w liceum miałam najładniejsze pismo ze wszystkich. Nie wiem, to opinia koleżanek
i profesorów. :zdziwienieke: No i w zasadzie polonistka jak potrzebowała coś przepisać, to zawsze dawała mi do przepisania.
Czasem było tak, że na lekcji j. polskiego, zamiast uczyć się, to ja coś tam jej przepisywałam.
Na studiach bywało różnie, czasem było trzeba bardzo szybko coś notować to pisałam tak, że tylko ja bym to rozczytała.
Dziś, w dobie komputerów pismo mi się popsuło ale jak wolniutko i z wielkim staraniem coś napiszę, to dorównam jeszcze pismem
jakie miałam w liceum.
mysz - 26-02-2015
Ci naukowcy zamiast rzeczywiście coś naukowego wynaleźć, to plotą jakieś idiotyzmy.
a pismo mam jak I-klasistka, czyli wyraźne, okrągłe, nieściśnięte i czytelne nawet dla I-klasistów,
jak uczniak...i duuuużo piszę ręcznie

...notatki też są czytelne dla każdgo
hogan - 26-02-2015
jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia, dlaczego częściej kobiety mają ładny charakter pisma a nie mężczyźni?