RE: Remont u hogan -
hogan - 06-10-2018
Dziękuję Wąsatko, tylko zastanawiam się, co miałaś na myśli, pisząc o białym kolorze
Wąsatka - 06-10-2018
Znaczy biały optycznie powiększa. Wizualnie dodaje przestrzeni. Osobiście dałabym jakiś błękitny albo nie wiem jaki, zamiast brązowego.

Nie znam się na malowaniu.
Tam po lewej widzę pawlacz jeszcze został.
hogan - 06-10-2018
Na zdjęciu, białe są jedynie kontakty... to one dodają przestrzeni?
Kolor ścian nie ma znaczenia jeśli chce się zwiększyć lub zmniejszyć optycznie przestrzeń.
Znacznie mają jedynie listwy przypodłogowe.
Jak chce się zwiększyć, to trzeba dać kolor listw, w kolorze podłogi a jak zmniejszyć, to w kontraście- czarne- białe, czyli
jak podłoga biała, to listwy czarne lub odwrotnie. Lub druga opcja do zmniejszenia, to listwy w kolorze ścian a nie w kolorze
podłogi.
Nie tylko pawlacz. Pisałam, że malowałam tylko jedną ścianę.
karbon - 07-10-2018
Ładnie to wygląda ale tak jak Siwy zauważył ten przełącznik krzywo wiszący psuje cały wizerunek. Wystarczy go równo umocować i będzie super. Te zacieki jeszcze zamalować i wtedy będzie zupełnie lux.
hogan - 07-10-2018
E tam gadasz, nic nie będę robiła, mi te kontakty nie przeszkadzają, tylko boazeria mi przeszkadzała :lol:
Poza tym, może będzie ściana walona na wiosnę, to nie będę sobie trudu zadawała.
karbon - 07-10-2018
Jak uważasz ale ten przełącznik bardzo rzuca się w oczy.
hogan - 07-10-2018
Na zdjęciu, w rzeczywistości nie widać go za kwiatkiem.
Wąsatka - 07-10-2018
Ok. Nie malowałaś na biały? Ale jasny. Ale się już nie wypowiadam, bo się nie znam.
Siwy - 08-10-2018
(07-10-2018, 5:40 )karbon napisał(a): Ładnie to wygląda ale tak jak Siwy zauważył ten przełącznik krzywo wiszący psuje cały wizerunek. Wystarczy go równo umocować i będzie super. Te zacieki jeszcze zamalować i wtedy będzie zupełnie lux. 
Tu wystarczy klapkę zdjąć, popuścić śrubki mocujące wyłącznik(przewodów nie ruszać) ustawić prosto, lekko przekręcając. Dokręcić śrubki jak ta pani robi (0/59), klapkę założyć i pochwalić się dziełem, robiąc fotkę.
Powodzenia
hogan - 08-10-2018
(07-10-2018, 22:51 )Wąsatka napisał(a): Ok. Nie malowałaś na biały? Ale jasny. Ale się już nie wypowiadam, bo się nie znam. 
Na pustynno- kremowy.

Znasz się, bo też malujesz mieszkanie
Siwulku, jak to byłby nowe przełączniki, to zrobiłabym to w kilka sekund a tak, zwyczajnie mi się nie chce.