RE: Japonia -
hogan - 09-01-2018
Nie zapomnij zrobić zdjęć z góry na cztery strony świata
bonaparte - 10-01-2018
Pamiętam jak moja koleżanka z Japonii się mnie pytała czy znam coś Japońskiego, to mi pierwsze na myśl przyszło to, bo akurat wcześniej w Polsce oglądałem to w internecie. Się śmiała że akurat musiałem wymienić taką głupotę.
hogan - 10-01-2018
No weź, teraz pomyśli, że wszyscy Polacy takie głupoty oglądają
bonaparte - 10-01-2018
Ja odnoszę wrażenie że dla przecietnego Japończyka Polska to jest kraj gdzie jest zimno i był komunizm. To jest jeden z wielu krajów w środkowo wschodniej Europie.
hogan - 10-01-2018
I bida z nędzą, psom ogony się zawiązuje a do pracy wszyscy chodzą w gumofilcach i kufajkach.
Do obiadu, siada cała rodzina przy jednej ruskiej zastawie, dwanaście łyżek i jedna miska
bonaparte - 11-01-2018
A jakie jest wyobrażenie w Polsce o Japonii i Japończykach?

Też pewnie odbiega od rzeczywistości. Ale sam się przekonam, zobaczymy czy rzeczywiście są automaty z majtkami na ulicy.
hogan - 11-01-2018
Z Japonią to mi na pierwszym miejscu, kojarzy się kraj kwitnącej wiśni. Jeszcze sushi, ubiór w kimona i gejsze.
Ze złych rzeczy, to maltretowanie kobiet do zmniejszania stopy.
bonaparte - 11-01-2018
Mi się kojarzą z bajkami dla dzieci jakie oglądałem w dzieciństwie.
Królestwo Kalendarza albo Czarodziejka z Księżyca.
I Pokemony, ale jak one stały się popularne wyrosłem już z podobnych bajek więc nie pasjonowałem się Pokemonami.
Pamiętam bajkę Gigi japońską gdzie główny bohater- obleśny kurdupel korzykarz miał obsesje na punkcie majtek swojej koleżanki.
hogan - 11-01-2018
Coś Ty masz z tymi majtkami :lol:
I to chyba nie tylko o Japonię chodzi.
bonaparte - 11-01-2018
W 18:58 pokazane jest obsesja na punkcie majtek, a przypominam że to bjka dla małych dzieci

Wyobraźmy sobie że w polskiej bajce np. Lolek podgląda Tolę pod sukienką

. Tu widać różnicę kulturową.