RE: Tanie loty -
karbon - 23-02-2019
Czasami ta samochodowa bywa szybsza... Na drodze dzieje się także bardzo szybko.
Loty samolotami mają wysoko ustawioną poprzeczkę jeśli chodzi o bezpieczeństwo. W matematycznych analiz wynika że jest to najbezpieczniejszy transport na Ziemi.
Raz miałem sytuację że nie miałem pewności czy dolecę ale w sumie na spokojnie to wziąłem. W sumie doleciałem prawie do celu. Dalej już autokarem bo maszyna nie chciała już latać.
bonaparte - 23-02-2019
https://tech.wp.pl/turbulencje-skad-sie-biora-czy-sa-niebezpieczne-i-jakie-miejsce-w-samolocie-pozwoli-ich-uniknac-6034867655336577a
Najlepiej spac caly lot to omija się takie atrakcje...
bonaparte - 14-03-2020
W związku z Koronawirusem Ryanair pozwolił zmienić termin lotu na późniejszy bez opłaty za zmianę terminu. Jest w końcu coś pozytywnego od tych irlandzkich sępów.
Dzięki temu nie straciłem pieniędzy.
Teraz żeby ten cały Wirus minął, mam nadzieje że do wakacji to się uspokoi.
hogan - 14-03-2020
Po kwarantannie się uspokoi, czyli gdzieś już w kwietniu, bo zależy kiedy gdzie kwarantanna się zaczęła.
karbon - 15-03-2020
Nie wiem jak się to potoczy dalej ale wstrzymałem ruchy co do wakacyjnego odpoczynku.
Do skażonego Bałtyku nogi nie wsadzę.
Biura turystyczne na pewno mają ciężki okres i nie wiadomo kiedy (i czy) ogłoszą upadłość.
Na obecną chwilę dobrym rozwiązaniem widzę że może być Chorwacja. Niestety nie wiem jak będzie z przemieszczaniem między granicami. Trzeba czekać i to robię.
bonaparte - 15-03-2020
Ja wszystko planuje z dużym wyprzedzeniem, już dawno mam zarezrwowany wyjazd do Estonii na lipiec, ale do tego czasu chyba będzie normalnie, to byłby jakiś sajgon jakby to miało tak długo trwać.
ewus - 19-03-2020
No w tym roku może być krucho z wyjazdami urlopowymi
hogan - 19-03-2020
Na drugi rok wyjadą dwa razy i po krzyku albo mi kasę mogą wysłać, jak nie mają co z nią zrobić
ewus - 19-03-2020
O właśnie, sama bym coś przytuliła

Haha dobrze, że my się znamy i swoje poczucie humoru bo ktoś z zewnątrz już by nas zwyzywał od leserów, nierobów i oczywiście musiałoby paść standardowe hasło: "bierzesz pincet Ty patolo i jeszcze Ci mało?!"
hogan - 19-03-2020
Jak ktoś by mi napisał, że biorę 500(mimo, że i tak nie biorę), to nie tłumaczyłabym się, tylko bym odpowiedziała:
Biorę i co?! Nie wiesz, że Polakowi zawsze mało?!