RE: Co dziś przygotowujesz na obiad? -
karbon - 03-08-2014
To najwyżej żywe karpie co w akwariach marketowych mają żeby była pewność że świeże.
Roślinka - 03-08-2014
Dzisiaj miałam piersi z kurczaka w śmietanie z przyprawami i makaron
hogan - 03-08-2014
Poszłam na kompromis i zrobiłam warzywnie a co?! :zdziwienieke:
Zrobiłam zapiekankę z kalafiora, jajek i ziemniaków(3 in 1) i dodatkowo zupa- gulasz ze świeżych pieczarek.
Do tego sałatka z rzodkiewki, pora i pomidorów.
Byli zachwyceni i git
martin - 03-08-2014
(03-08-2014, 16:10 )hogan napisał(a): Poszłam na kompromis i zrobiłam warzywnie a co?! :zdziwienieke:
Zrobiłam zapiekankę z kalafiora, jajek i ziemniaków(3 in 1) i dodatkowo zupa- gulasz ze świeżych pieczarek.
Do tego sałatka z rzodkiewki, pora i pomidorów.
Byli zachwyceni i git 
Łał nie zła wyżerka była , ja także nie mogę narzekać na dzisiejszy obiad , byłem na chrzcinach i żarło było wyśmienite.
hogan - 03-08-2014
E no, to nie ma nawet co porównywać, wiadomo że na takiej uczcie to same rarytasy
Lampart - 03-08-2014
Dzisiaj na obiad botwinka, prosto z ogrodu na kwasie buraczanym własnej roboty, do tego pierogi z jeżynami.
karbon - 06-08-2014
Ja właśnie biorę się za smażenie schabowych. Lubię takie nie rozklepane i cienkie jak bibuła a grubsze i bardziej soczyste, w grubej panierce.
martin - 06-08-2014
Ja zrobiłem sobie jedzenie chłopskie , ziemniaczki okraszone przysmażoną cebulką+kwaśne mleko.
Jutro ziemniaczki + jajko sadzone + ogóreczek małosolny .
Lampart - 06-08-2014
A ja mieszankę wiejską :-) Zupa, jeszcze resztka botwinki, a na drugie ziemniaki, do tego fasolka szparagowa z bułką tartą wymieszana na jednej patelni z podsmażonymi podrobami z dwu kur które wczoraj nabyłem na wiosce oraz kawałkami cukinii. Do tego do popicia kompot z soku z jeżyn
Roślinka - 07-08-2014
Martin to jest dobre żarcie :lol:..nawet nie masz pojęcia jak czasem tęsknię za takim właśnie jedzeniem..heh
Ja dziś robiłam naleśniki, takie życzenie było rodziny..dla mnie gicior, ale nie lubię w sosie z pieczarkami, który zresztą przyrządził zięć babci, ja powiedziałam, że nie umiem :lol: