Kordialne
Palenie papierosów na balkonie - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Anomalia/ logika/ fama (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=183)
+--- Wątek: Palenie papierosów na balkonie (/showthread.php?tid=7059)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Palenie papierosów na balkonie - Siwy - 28-05-2023

Są takie kabiny dla palaczy.
Hermetyczne i z wyciągiem.
Chyba to mozna wstawić do pokoju a rure od wyciągu pociągnąć do wentylacji jak kominiarz i inni swieci się zgadza.

RE: Palenie papierosów na balkonie - hogan - 29-05-2023

(28-05-2023, 20:42 )Traf napisał(a):  
(28-05-2023, 11:04 )hogan napisał(a):  To gdzie mają palić palacze?
Przy kuchennym okapie... fizja5
Nie mam tradycyjnego okapu, mam stołowy, to raz a dwa, u mnie jest więcej niepalących, niż palących a więc powinnam TYLKO
z balkonu korzystać.

(28-05-2023, 23:45 )Siwy napisał(a):  Są takie kabiny dla palaczy.
Chyba to mozna wstawić do pokoju a rure od wyciągu pociągnąć do wentylacji jak kominiarz i inni swieci się zgadza.

To niepalący niech mi wszędzie takie kabiny zastosują, w aucie także poproszę, bo to im palenie przeszkadza a jak
chodzi o przeszkadzanie, to mi też wiele rzeczy przeszkadza i muszę sama sobie z tym radzić.

RE: Palenie papierosów na balkonie - Traf - 29-05-2023

Ależ jak nic nikomu nie nakazuję, ale balkonu obok twojego mieć bym nie chciał ;P

Na szczęście mam skrajny balkon

RE: Palenie papierosów na balkonie - Dezyderiusz - 29-05-2023

(28-05-2023, 23:45 )Siwy napisał(a):  Są takie kabiny dla palaczy.
Dzięki za info.Ciekawe te kabiny z tym,że można je zastosować dla niepalaczy.Jak im dym przeszkadza to do kabiny i jak taki będzie grzeczny to rurę nawet można by odetkać.
foll

Jesteś genialny @Dezyderiusz   cwaniak    Że ja o tym nie pomyślałam ubauba5

RE: Palenie papierosów na balkonie - karbon - 29-05-2023

(28-05-2023, 11:04 )hogan napisał(a):  A dlaczego @karbon , sąsiad na swoim terenie nie może mieć swobody? W publicznych miejscach jest zakaz palenia.
To gdzie mają palić palacze?

A niech sobie pali do woli na swoim terenie (czy też w mieszkaniu) ale niech kontroluje gdzie ten szkodliwy dym z papierosów leci... Niech sobie zrobi komorę-palarnię na balkonie czy w pokoju i truje tylko siebie a nie innych wokół. Tak samo wolnych jak on i z prawami do czystego powietrza są wszyscy wokół!!!
Ja na szczęście nie mieszkam w bloku i już to pisałem że za nic bym nie chciał. Ale jak ktoś by mnie truł po sąsiedzku w bloku to bym się na to nie zgodził. Sam byłem palaczem i wiem jak to jest ale trujcie się sami jak musicie a nie innych wokół.

No to jak niepalącym to przeszkadza, niech sami zamkną się w komorach. Tak jak Dezyderiusz napisał fizja9