RE: Tanie loty -
karbon - 02-12-2018
Okres świąteczny i noworoczne to terminy z wysoką ceną
ewus - 03-12-2018
Boni bo Ryanair robi taki myk, że sprzedają pojedyncze bilety za bezcen ale musisz trafić na promocję. Nie wiem jak teraz ale kiedyś oznaczali, że np jest kilka biletów w takiej śmiesznej cenie, więc kto pierwszy ten lepszy

Tylko sam lot to kosmos. Nie lubię tego przewoźnika, jakby mogli to ludzi by na stojąco brali na pokład żeby tylko zarobić. A warunki kiepskie. Cieszę się, że nie muszę już latać
bonaparte - 03-12-2018
No, Lubie pospać w samolocie a tam mnie ciągle budzą reklamami jakiś zdrapek, kosmetyków itp.
Raz był steward co ciągle przez głośnik opowiadał suchary, myślałem ze go zabiję.
Raz poprosiłem o wodę to mi nie przynieśli.
Generalnie grunt ze bezpiecznie jest i się doleci.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
Ewus gdzie latalas Ryanairem?
ewus - 03-12-2018
Ja Anglia, zależy Birmingham, Manchester lub East Midlands
karbon - 08-12-2018
Ryanair to linia która oferuje tańsze loty ale nadrabia dodatkowymi opłatami. Nie lubię takich linii gdzie nie jest wszystko jasne a głównie są niedomówienia. Swego czasu lecąc służbowo Ryanairem do New Castel kolega miał w torbie pasy transportowe i nie zezwolili na przewóz bagażem podręcznym. Musiał zapłacić za przelot bagażu mimo że w regulaminie przewoźnika nie było zabronione przewożenie tego typu przedmiotów. Oczywiście złożył skargę. Jak to się skończyło nie wiem. Ale zapłacić musiał bo mieliśmy "napięcie czasowe".
Moim zdaniem linia bardo słaba. Od tamtej pory omijam z daleka. Wolę zapłacić więcej i mieć większy % pewności że lot się uda...
bonaparte - 09-02-2019
Wizzair to najgorsza firma według mnie.
Odwołali mi loty i niby dali możliwość rezerwacji w innym terminie, ale za miejsca siedzące musiałbym płacić ponownie.
Kontakt z biurem obsługi to 4 złote za minutę
ewus - 09-02-2019
Boni Ryanair robi to samo. Mało tego, śmieszne (tylko z perspektywy czasu) jest to, że jadąc już na lotnisko dostajesz wiadomość, że lot został odwołany i co im zrobisz? NIC. Ale jeszcze trochę to wszystko padnie. To nie są wcale tanie linie lotnicze, a reklama to reklama. Ludzie przeważnie płacą bo muszą jakoś się przemieszczać. U mnie np z Rzeszowa nie ma lotów z LOT bezpośrednio za granicę (chodzi o Anglię). O ile się nie mylę to lecisz małym kotem do Warszawy i stamtąd lecisz dalej. A to już strata czasu no i większa kasa bo przesiadki, wyczekiwanie na drugi samolot itp itd. Także tym sposobem żerują na ludziach tacy jak Wizzair czy Ryanair
bonaparte - 21-02-2019
Ostatnio leciałem Wizzairem i zaraz po starcie telepało tym samolotem jak opętanym. Myślałem, że coś się dzieje juz... Generalnie ludzie wkoło byli spokojni tylko jakieś dziecko krzyczało (miało radochę

) Ja za to kiedyś nałogowo oglądałem programy o katastrofach lotniczych i tak w sumie zaczynały się największe katastrofy że zaraz po starcie zaczynało telepać i odrazu mi się uruchomiła wyobraźnia.
ewus - 21-02-2019
Oj Boni Boni, mam to samo z tymi programami

Jak wylatywałam z Anglii do Polski to akurat wieczorem był jakiś film katastroficzny z samolotem oczywiście. Później jak już lecieliśmy to też turbulencje były ale pocieszyłam się tym, że nie zaginę gdzieś w powietrzu i każdy samolot i tak trafi na ziemię

Było mi lepiej haha
hogan - 22-02-2019
U mnie włącza się logika. Jak miałabym zginąć w katastrofie, to wolałabym w samolotowej, bo mniej
boleśnie, bo szybciej niż w samochodowej kraksie. Poza tym, na ziemi jest więcej wypadków a więc
większe prawdopodobieństwo śmierci.