RE: Anty Wirusy -
jozekkg - 14-11-2017
(13-11-2017, 20:45 )hogan napisał(a): Józiu, myślę że wszystko można odinstalować, tylko trzeba odpowiednio do tego się zabrać i wtedy, przydadzą się te same powyższe wskazówki.
Prawda, tylko takie programy mogą chyba zakładać swoje pliki w folderach z plikami systemowymi. Jeśli tak, to wtedy trzeba się na prawdę znać, żeby wiedzieć co usunąć.
hogan - 14-11-2017
(14-11-2017, 11:19 )Lucyna napisał(a): Hogan, do tej pory nie miałam problemu z usuwaniem NOD32 z kompa. Do usuwania programów używam Revo Unistalera.
Zawsze usuwał wszystkie pozostałości po programie. Tym razem jednak w Program Files nadal siedzi antyvir i nie da się usunąć.
Ręczni usuń, bez żadnych programów.
Lucyna - 14-11-2017
Nie da się, próbowałam. Chce uprawnień od systemu.
hogan - 14-11-2017
Da się Lucynko, musisz tylko mieć uprawnienia do swego systemu w komputerze.
Lucyna - 14-11-2017
O tym wiem, bo jest tam napisane, tylko nie wiem, jak te uprawnienia poznać.
hogan - 14-11-2017
Jesteś zarejestrowana w swoim systemie?
Jeśli tak, to jeszcze upewnij się czy masz dostęp do tych plików jako administrator.
Musisz mieć ustawione na "pełna kontrola".
A tu masz filmik jak to zrobić:
Lucyna - 14-11-2017
OK. Dziekuję...zajmę się tym zaraz.
Lucyna - 15-11-2017
Nic z tego....odmowa.
Trudno, w sumie za bardzo mi nie przeszkadza. Mam sprawnego Awasta, choć wkurzające jest to ciągłe przypominanie o aktualizacji ESET.
hogan - 15-11-2017
Może w takim razie, tu znajdziesz rozwiązanie ale z tego co przeczytałam, to chyba nie ma tam nic ponad to
napisane, co już podawałam:
https://support.kaspersky.com/pl/6078
A tu program do ściągnięcia za darmo, służący do pomocy odinstalowywania zbędnych pozostałości po antywirusach:
https://www.download.net.pl/jak-usunac-antywirusa-gdy-zwykle-odinstalowanie-nie-pomaga/n/4545/
Lucyna - 15-11-2017
Dziękuję za rady Hogan, ale strony są nieaktualne.