RE: Za ile PiS wróci do władzy -
uii - 01-11-2023
(01-11-2023, 1:40 )Traf napisał(a): @uii w sprawie aborcji wystarczy usunąć pewien punkt kodeksu karnego, a konkretnie artykuł 152.
Nie trzeba do tego zmieniać Konstytucji, a więc liczyć przy tym na łaskawość prezydenta...
Sprawę zaś definitywnie można będzie załatwić po wyborach prezydenckich.
Twoja demagogia jest więc niezbyt uzasadniona, bo całkiem realne jest to, że taki ruch uda się bezproblemowo przeprowadzić.
Oby słoneczko
Sam na to licze, ale nie jestem prawnikiem, nie jestem pewien , czy to tak łatwo zagra.
Licze też , że nie powinno być w sejmie , ani u Prezydenta duzego oporu , w tej kwesti.
nawet w PISie wielu ludziom ten przepis bardzo nie pasuje.
PIS dał d. przez aborcje....
To po prostu byłoby rozsądne.
Ale ty mylisz 'demagogię' ze zwykłym pesymizmem.
4 Premierów I 'obrotowy' marszałek... 4 kapitanów na statku potrafiłoby zatopić każdego 'Tytanika'
Jak się postarać, wszystko da się spiepszyć , niestety
hogan - 01-11-2023
(01-11-2023, 10:59 )Maksiu napisał(a): Ok, ale gdzie widzisz faszyzm?
No jak to gdzie!?
Chciał aby każdy "podpisał listę" czy bierze/ nie bierze szczepionkę. Takie zapatrywanie miał tylko Hitler.
Maksiu - 01-11-2023
(01-11-2023, 16:07 )hogan napisał(a): Chciał aby każdy "podpisał listę" czy bierze/ nie bierze szczepionkę. Takie zapatrywanie miał tylko Hitler.
Nie tylko, wiekszość "żelaznych" wladców stawialo lud przed tego typu wyborem zanim jeszcze ktokolwiek o faszyzmie uslyszal.
uii - 01-11-2023
(01-11-2023, 16:07 )hogan napisał(a): (01-11-2023, 10:59 )Maksiu napisał(a): Ok, ale gdzie widzisz faszyzm?
No jak to gdzie!?
Chciał aby każdy "podpisał listę" czy bierze/ nie bierze szczepionkę. Takie zapatrywanie miał tylko Hitler.
To znaczy że cały sanepid i przychodnie dla dzieci to sami faszyści .
Szczepienia są przrcie obowiązkowe i rejestrowane.
Cholera ale mamy tych faszystów...
Aaaaa! I weterynarze , też faszyści
hogan - 02-11-2023
(01-11-2023, 18:04 )Maksiu napisał(a): (01-11-2023, 16:07 )hogan napisał(a): Chciał aby każdy "podpisał listę" czy bierze/ nie bierze szczepionkę. Takie zapatrywanie miał tylko Hitler.
Nie tylko, wiekszość "żelaznych" wladców stawialo lud przed tego typu wyborem zanim jeszcze ktokolwiek o faszyzmie uslyszal.
Jak nie słyszeli, to zapewne mieli swoje określenie a obecne pasuje od Hitlera.
uii napisał(a):To znaczy że cały sanepid i przychodnie dla dzieci to sami faszyści .
No właśnie! Obowiązkowe?
Miały być dobrowolne!
I co z tym wspólnego mają dzieci i weterynarze?
uii - 02-11-2023
(02-11-2023, 2:01 )hogan napisał(a): (01-11-2023, 18:04 )Maksiu napisał(a): (01-11-2023, 16:07 )hogan napisał(a): Chciał aby każdy "podpisał listę" czy bierze/ nie bierze szczepionkę. Takie zapatrywanie miał tylko Hitler.
Jak nie słyszeli, to zapewne mieli swoje określenie a obecne pasuje od Hitlera.
uii napisał(a):To znaczy że cały sanepid i przychodnie dla dzieci to sami faszyści .
No właśnie! Obowiązkowe?
Miały być dobrowolne! 
I co z tym wspólnego mają dzieci i weterynarze?
Jakto co? Wścieklizna jest obowiązkowa, szczepienia dzieci też.
hogan - 02-11-2023
Nie są w/ w szczepienia obowiązkowe.
uii - 02-11-2023
(02-11-2023, 12:13 )hogan napisał(a): Nie są w/ w szczepienia obowiązkowe.
Jakie nie są.... -A kij tam, niech ci bedzie , że faszysta.
I co? Wychodzi ze tak głosowałaś, że faszysta doszedl do władzy , nieładnie...
hogan - 02-11-2023
Nie głosowałam na niego. Poza tym pisałam, że mi jest obojętnie kto, aby tylko nie PiS.
uii - 03-11-2023
(02-11-2023, 22:03 )hogan napisał(a): Nie głosowałam na niego. Poza tym pisałam, że mi jest obojętnie kto, aby tylko nie PiS.
Znaczy że PIS gorszy od faszystów...
Że faszysta... faszyzm to taka Lżejsza , wsumie przywara.
Dobrze kumam?