RE: Zmierzch i upadek for -
uii - 01-11-2018
(01-11-2018, 11:15 )hogan napisał(a): jestem ogólnie wrogiem cytowania i zawsze czytam to, co ktoś napisze i duszkiem
odpowiadam bez cytowania. 
Cytowania powinno używać się tylko wtedy, gdy odpowiadamy komuś na post, który nie jest napisany bezpośrednio nad
naszym postem a jak odpowiadamy bezpośrednio pod postem danej osoby, to naturalną rzeczą jest, że odpowiedź tyczy
się właśnie Osoby nad nami i nie ma potrzeby cytowania.
To jest święta racja .
Cytowanie całych postów , jest dowodem na niedbalstwo i , że cytanta niedawno granatem od pługa oderwano .
Jest złe!
Reszta tęż częściowo , jeśli to odnieść do krótkich postów i damskich pogawędek zazwyczaj dość jednolitych , gdzie po wielokroć, podpiera się przykładami jakąś prostą tezę.
Kobiety zazwyczaj , albo zgadzają się ze sobą całkiem , albo nie
Natomiast przy dłuższych postach zawierających , wiele stwierdzeń ,
odpowiedź z krótkimi cytatami jest krótsza o wiele , jaśniejsza , dokładnie wiadomo z czym sie zgadzamy a z czym nie.
Poważny post może zawierać wiele twierdzeń . Z jednym możemy się zgadzać z drugim nie, z trzecim mieć watpliwośći, a z czwartym , z zastrzeżeniami

I tak musimy napisać (z czym jak) cytat jest szybszy i mniejszy.
Jedno jest pewne cytaty z postu powinny być jak najkrótsze. Tylko zaznaczać do czego, którego miejsca odnosi się zdanie.
Dłuższe
'duszkiem' jako odpowiedź , często jest nieczytelne , niejasne , czytane po łebkach, albo pierwsze zdania jedynie i za chwile okazuje się, że mówicie o czym innym .
Ty o zupie on o d.
hogan - 01-11-2018
Stosuję w tym jeszcze jedną zasadę, że odnoszę się tylko do tego, z czym się nie zgadzam lub gdy nie rozumiem
co przedmówca miał na myśli a jeśli coś pomijam, to znaczy, że się zgadzamy albo sprawa dla mnie jest już jasna.
hogan - 01-11-2018
(01-11-2018, 20:45 )Siwy napisał(a): To jest jedyna szansa by na post, czy pytanie odpowiedział np. Siwy
A dlaczego to jedyna szansa? Co znak małpy zmieni, bo nie rozumiem. Chyba tylko tyle, że nazwiesz kogoś małpą.
Siwy - 01-11-2018
Napisałem, że gdy pojawi się powiadomienie. Wtedy to ma sens.
hogan - 01-11-2018
Ale jakim cudem po oznakowaniu małpą ma przyjść powiadomienie? Nie ma czegoś takiego na forach.
Takie coś jest na przykład na Twitterze ale owej opcji na forach nie ma.
Siwy - 01-11-2018
(01-11-2018, 21:59 )hogan napisał(a): Ale jakim cudem po oznakowaniu małpą ma przyjść powiadomienie? Nie ma czegoś takiego na forach.
Takie coś jest na przykład na Twitterze ale owej opcji na forach nie ma. 
Na wszystkich wymienionych przez Ciebie forach, plus Elfowisko, traf, Grubcio, nasza Ledy , i pewnie wielu innych owszem jest.
hogan - 01-11-2018
Nie ma, to są zwykłe powiadomienia niezależne od @
Siwy - 01-11-2018
Zależne. Bez @ nie dostaniesz powiadomienia (przywołania). Podobne gdy ktoś Cię zacytuje dostajesz. Nie pamiętasz......
uii - 01-11-2018
(01-11-2018, 11:15 )hogan napisał(a): A proszę bardzo, raz zrobię wyjątek, bo tak jak wcześniej pisałam, to nie jest odpowiedni dział na reklamę tych forów.
1. http://luzblus.c0.pl/
''''''''Luzacki Hyde Park
Regulamin forum
Czym jest Luzacki Hyde Park?
Dział ten (ogólnodostępny) powstał specjalnie dla wszystkich tych, którzy nie będąc jeszcze (!) LUZAKAMI - chcą się wypowiedzieć na dowolny temat, który ich nurtuje, denerwuje, ciekawi, bawi, etc.
Zasady, które tu obowiązują są proste i odpowiadają zasadom panującym w londyńskim Hyde Parku:
Możesz mówić wszystko co chcesz, ale nie obrażaj Królowej
W wypadku tego Działu „Królową” jest FORUM „LUZ BLUS”!
Dlatego możesz napisać co uważasz na KAŻDY TEMAT, zachowując jednak dla tego miejsca i jego Gospodarzy - Luzaków … SZACUNEK.
Elementem tego szacunku będzie naturalnie również unikanie wulgaryzmów pod jakimkolwiek adresem!
ZAPRASZAMY DO „HYDE PARK’U” '''''''''
Tia Już widzę tan Luuuuuuzzz
do Hyde Parku
preambuła jak do konstytucji .
Piękny przykład jak niewolnik z urodzenia wyobraża sobie luz .
Hmm jako nieco dłuższą smycz , własnoręcznie uplecioną i obwieszoną dzwoneczkami ,
żeby wszyscy słyszeli z dala, jaki ma luz , całe 27cm więcej!
Hmm
Luzak to taki koń przywiązany do siodła , chwilowo bez jeźdźca , na podmianę jak ten pod siodłem się zmorduje na amen.
Cytat:Zapomniane choroby znowy groźne - powrót łupieżu.- [/url]
- [url=http://luzblus.c0.pl/posting.php?mode=quote&f=73&p=72958]
#1 Postautor: Zibi » 20 paź 2017, 7:42
Lekarze obserwują gwałtowny powrót chorób, którym już od lat można zapobiegać poprzez stosowanie szczepień.
Ostatnio notujemy ogromny wzrost zachorowań na łupież.
Czterdziestoczteroletni Landon Lewis, mieszkaniec schroniska dla bezdomnych w Minneapolis, nagle zachorował..
Nagle zauważyłem duże ilości opadłego łupieżu na jesionce. Byłem zrozpaczony.
Kierownik schroniska zadzwonił po pogotowie, jednak służba medyczna okazała się bezradna.
......
Podobno aby się nie zarazić łupieżem, należy cały czas chodzić w szczelnym czepku kąpielowym, ale to nie potwierdzona informacja..
Jak na razie mało skuteczne są szczepienia.
Jezu !! Oni to chyba biorą na serio ? :ubawa: Nie wierzę !!
mózg mi już gnije
siedzę i wyje
łeb boli od walenia w ścianę
cholery chyba dostanę!
Jak widzę to Net-głąbowisko
Wk..wia mnie wszystko !
Załóżcie czepki gumowe na głowę
bo to jest modne i zdrowe
by nie zarazić rozumem
szczęśliwe wraz z tłumem
luzackie życie wieść
No i cześć....
Niech mi ktoś powie , że to nieprawda ! Że oni może tak kpią sarkastycznie z kamienną twarzą .
A ja durny nie czuję luz-blusa.
Proszę.
:dashi:
Panie Boże odpędź demony
złażę czym prędzej z tej strony
bo się tam ,czym tam, zarażę
Niesłuszne może rzucam potwarze?
chwilowo mam dość.
Się , zregeneruję, to może znów coś ?...
hogan - 02-11-2018
(01-11-2018, 23:06 )Siwy napisał(a): Zależne. Bez @ nie dostaniesz powiadomienia (przywołania). Podobne gdy ktoś Cię zacytuje dostajesz. Nie pamiętasz...... 
Niezależne, wstawili sobie dla jaj tę biedną małpę aby mogli się nad kimś znęcać. :ubawa:
To samo jest na każdym forum bez małpy ale oni chcą być trendy jak ci z Twittera
Co do wypowiedzi naszego zacnego Uiia, wypowiem się jutro ale to była znakomita dawka humoru przed snem