RE: Moja metoda na natarczywe telefony -
Zenobia - 29-07-2023
(29-07-2023, 11:08 )hogan napisał(a): I tak najczęściej rozmawiamy z botami, więc nasze sztuczki na niewiele się zdadzą.
U tu bym polemizowała. Ja czasem wdaję się w dialog.
Pyta mnie panienka, czy jestem z Radomia a ja- że nie.
Więc ona pyta: a skąd ? a ja jej: "Jak powiem, że ze Szczecina to mi pani uwierzy? "
Ona na to. " Pani sobie ze mnie żartuje ?"
A ja: "Jak dziecino na to wpadłaś ???"
A więc nie zawsze Boty.
hogan - 29-07-2023
To też może być bot.
karbon - 30-07-2023
Oszustwa trzeba tępić!!!
Metoda nie ma znaczenia.
bonaparte - 30-07-2023
W nowszych telefonach jak dzwoni do nas oszust to się pojawia informacja, że to podejrzany numer, wiec nie musimy nawet odbierać. A jak nie to jak ktoś obcy do nas dzwoni i nie znamy numeru to nie odbieramy i następnie sprawdzamy numer na jednej ze stron z listą złosliwych numerów. Na 95% będzie to oszust. No chyba że mamy działalność gospodarczą i czekamy na telefony od klientów.
A jak już odbierzemy to według mnie najlepsze wyjscie to nie rozmawiać i rozłączyć się. Najlpeiej nic nie mówić.
Najgorszym oszustwem są numery z zagranicy z egzotycznych krajów. Tu podstawa to nie oddzwaniać na taki numer.
hogan - 30-07-2023
Od kilku lat, mam telefon całkowicie wyciszony, 24h na dobę. Jak jestem w pobliżu telefonu i zauważę, że ktoś znajomy dzwoni, to
odbieram, nieznanych w ogóle nie odbieram, nawet jak prowadziłam działalność, bo moi pacjenci wiedzą, że wpierw
kontakt tylko przez sms- a a potem na smsy oddzwaniam. I w ten sposób mam święty spokój i nigdy i nigdzie nie chodzę
z telefonem.
uii - 31-07-2023
(30-07-2023, 12:39 )hogan napisał(a): Od kilku lat, mam telefon całkowicie wyciszony, 24h na dobę. Jak jestem w pobliżu telefonu i zauważę, że ktoś znajomy dzwoni, to
odbieram, nieznanych w ogóle nie odbieram, nawet jak prowadziłam działalność, bo moi pacjenci wiedzą, że wpierw
kontakt tylko przez sms- a a potem na smsy oddzwaniam. I w ten sposób mam święty spokój i nigdy i nigdzie nie chodzę
z telefonem.
ALLE!!! Zakapior

Ja taką postwe propaguje, ale sam niestety... Glownie przez lekaży. No i musze ryzykować kontakt z napastliwymi indywidami.
uii - 31-07-2023
(29-07-2023, 13:00 )Zenobia napisał(a): (29-07-2023, 11:08 )hogan napisał(a): I tak najczęściej rozmawiamy z botami, więc nasze sztuczki na niewiele się zdadzą.
U tu bym polemizowała. Ja czasem wdaję się w dialog.
Pyta mnie panienka, czy jestem z Radomia a ja- że nie.
Więc ona pyta: a skąd ? a ja jej: "Jak powiem, że ze Szczecina to mi pani uwierzy? "
Ona na to. " Pani sobie ze mnie żartuje ?"
A ja: "Jak dziecino na to wpadłaś ???"
A więc nie zawsze Boty.

Też tak czasem robie. Sam zadaje idiotyczne pytania. Albo udaje ze dzwonilem na sextelefon i skąd ona mi sie wziela taka sztywna. Jak pani ma mily glos, to pytam co ją zmusilo do tak paskudnej roboty. Troche mi ich żal, praca tam jest straszna dla normalnych.
Panom odpowiadam tak., że powini od iesc wrazenie ze dodzwonili sie do psychiatryka. :-P
No należy mi sie w koncu odrobina radosci, usmiechu. W koncu ostatnio mam przesrane

uziemiony zakopany za lasem jestem.
hogan - 31-07-2023
Metody jakie mają ludzie o których wyczytałam w necie.
- Matka oddaje telefon trzy letniej córce aby sobie z nimi pogadała.
- Mężczyzna mówi, że dodzwonili się na prywatny numer komendy policji.
- Staruszek mówi- Jadzia!? Jadzia, to Ty? I tak w kółko.
- Ktoś mówi, że dodzwonili się na cmentarz.
- Inny, mówi żeby się nie rozłączali, puszcza muzykę i mówi, że dodzwonili się do radio i tym samym stali się
nabywcami nowego samochodu i mają przyjechać po odbiór nagrody.
- Inni udają, staruszków, policję, zakłady pogrzebowe, mówią, że to pomyłka i nazywają się inaczej, albo
że to pizzeria i co zamawiają.
Dezyderiusz - 01-08-2023
Ja odbieram.Posłucham o co chodzi i się rozłączam.Następnie blokuje ten numer.
uii - 01-08-2023
(01-08-2023, 10:41 )Dezyderiusz napisał(a):
Ja odbieram.Posłucham o co chodzi i się rozłączam.Następnie blokuje ten numer.
Ubawiłem się