RE: Jaką lubisz rybę? -
karbon - 20-11-2022
Filet to najmniej obsługowy gatunek ryby

Niedawno w sklepie (zresztą to już któryś raz ten sam klient) poprosił o pangę. Znam go z zakładu pracy gdzie dawno temu pracowałem. On mnie nawet już nie pamięta ale do rzeczy... Ekspedientka odpowiada że panga się skończyła i proponuje mintaja, dorsza albo mirunę. Nie kupił. Pomamrotał coś pod nosem że panga jest najlepsza bo najtańsza a tak samo dobra.

Albo on nie ma smaku albo rozumu... Albo i jedno i drugie...
bonaparte - 21-11-2022
Mnie najbardziej smakuje bas morski, ale go można zjeść raczej nad morzem śródziemnym
Poza tym karp smażony.
hogan - 24-11-2022
Dla mnie nie ma różnicy. Jak ktoś mi zaserwuje, to nigdy żadnej rybie nie odmówię ale ogólnie, tak jakby z drugiej
strony mówiąc, to wolę jednak słodkowodne a za którymi wielu ludzi nie przepada, uważając że śmierdzą mułem a mi
właśnie ten niby muł najbardziej nadaje charakterystycznego smaku, jakiego brakuje rybom morskim.
Siwy - 25-11-2022
Ja lubie wszystkie ryby procz tej pangi.
Ale do dorsza mam sentyment.
hogan - 25-11-2022
A rybę filet lubisz, Siwulku?
Siwy - 25-11-2022
(25-11-2022, 9:20 )hogan napisał(a): A rybę filet lubisz, Siwulku? 
Tak, pewnie, to bardzo przyjazną ryba.
Nie ucieka z talerza nie zniecheca ośćmi czy osciami, jest sympatyczna.
hogan - 25-11-2022
A to znaczy, że lubisz tylko sympatyczne i przyjazne ryby
Siwy - 25-11-2022
(25-11-2022, 15:19 )hogan napisał(a): A to znaczy, że lubisz tylko sympatyczne i przyjazne ryby 
Tak, czego dowodem jest że lubię rybkę Hogan
hogan - 25-11-2022
Ale teraz pojechałeś, udało Ci się
Dezyderiusz - 25-11-2022
Aby z keczupem była rybka to da się zjeść.Bo bez to jakaś taka nijaka tzn.nie Hogan tylko taka podwodna ;-) i może być jakiś okonek nawet słodkowodny.