RE: Egipt -
hogan - 08-05-2016
Na zwiedzanie polecam Swakopmund, Twyfelfontein, farma gepardów Otijtotongwe. A plażę w Swakopmund.
Natomiast noclegi, w jednym z najczystszych miast, czyli w Windhoek(tam też samolot przeważnie dolatuje).
ro_bot - 09-05-2016
Kilkanaście lat temu stali tylko na każdym skrzyżowaniu w Egipcie żołnierze z erkaemami dla bezpieczeństwa turystów.
Oczywiście w celu ochrony lwów przed turystami a nie turystów przed lwami.
Ten pan też myślał,że będzie bezpieczny w Egipcie majac pod ręką karabin
Ludzie jeżdżą po świecie odważnie nieprzejmując się prawdopodobieństwami wypadków.
rewind - 09-05-2016
ro_bot-chodzi po youtube film jak niedziwedz zezarl czlowieka.Serio.To z lwem jest niby smieszne,ale wcale duzo nie trzeba,zeby bylo tragiczne.
hogan - 09-05-2016
A co śmieszniejsze Robociku, ten pan też ma ustawiony karabin ale chyba za daleko :ubawa:
rewind - 10-05-2016
Lew jest troche blizej niz karabin

Ale chyba najedzony, bo juz by tego czlowieka tam nie bylo.
hogan - 10-05-2016
Tam lwy są raczej dobrze nastawione do ludzi, żyją z nimi w zgodzie ale oczywiście, jak to
koty, chodzą własnymi drogami i lepiej w ich teren nie wejść.
rewind - 10-05-2016
Nie wiedzialem.To ten turysta mial szczescie
hogan - 10-05-2016
Wszędzie gdzie są zwierzęta dzikie i ludzie stale przebywający, to z czasem żyją w zgodzie ale tak aby
jedno drugiemu nie wchodziło w paradę. Na przykład na safari, słoń czy nosorożec, może
Jeep zaatakować jak coś jest nie po ich myśli ale też potrafią podchodzić do okien w samochodzie
i oczekują smakołyków.
Takie zwierzęta, są przyzwyczajone do turystów ale co się stało z tym panem na zdjęciu, tego
już nie wiem... może fotografa też już nie ma :ubawa:
bonaparte - 14-05-2016
Ja chodziłem po polskich górach i jak kiedyś pisałem na forum, to nawet krowy potrafią być agresywne.
Chyba najwięcej wypadków/ataków jest ze strony udomowionych zwierząt, bo te ludzi się często nie boją wcale, jeśli są agresywne lub niewychowane. Dziekie zwierzęta unikają raczej ludzi, o nie wchodzą im w paradę.
No i niebezpieczne są małe zwierzątka jak np. skorpiony, albo różne pływające w morzu trujące ryby czy tam meduzy. W Egipcie był atak rekinów kiedyś. Zdarza się raz na tysiąc lat.
Chyba w Pustyni i w Puszczt Lew zaatakował Nel, ale potem się zaprzyjaźnili i łaził za nimi.
hogan - 14-05-2016
No właśnie o tym pisałam, to ludzie włażą na teren zwierząt a nie zwierzęta na teren ludzi i dlatego należy
unikać terenów zwierząt, to wtedy nie zaatakują.