RE: Pierwsza klasą? -
karbon - 30-12-2017
Mała różnica w cenie a zawsze to wygodniej.
bonaparte - 30-12-2017
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,18679403,pkp-pluskwy-w-pociagu-intercity-zaatakowaly-pasazera-kopernika.html
Taki artykuł znalazłem.
hogan - 30-12-2017
Podaj treść, nie chce mi się w linki wchodzić.
bonaparte - 30-12-2017
W wagonianach sypialnianych są pluskwy. :p
hogan - 30-12-2017
Dobrze wiedzieć a artykuł to teraźniejszy czy może sprzed kilku lat?
Siwy - 30-12-2017
(30-12-2017, 13:13 )hogan napisał(a): Podaj treść, nie chce mi się w linki wchodzić.
Podam Ci kawałek, bo fajnie to brzmi.
[b]PKP Intercity: pluskwy w TLK[/b]
- Na pierwszy rzut skład "Kopernik" wyglądał elegancko, znacznie lepiej niż większość pociągów TLK. W trakcie podróży okazało się jednak, że coś mnie gryzie. Zaczęło mnie potwornie swędzieć. Po przyjeździe do domu okazało się, że mam kilka czerwonych wypukłych punktów. Sprawdziłem w internecie: ewidentnie były to objawy ugryzienia przez pluskwy - opowiada nasz czytelnik, pan Michał. Przestraszył, bo dowiedział się, że te insekty potrafią się zagnieździć w domu, a potem atakować przez dłuższy czas. Noc spędził na praniu ubrania.
To kolejny przypadek ataku pluskiew w pociągu. Portal Dziennik.pl pisał o problemach z tymi insektami m.in. w zeszłym roku. Wtedy gryzły podróżnych w pociągu z Gdyni do Katowic.
hogan - 30-12-2017
Pytałam się o datę. Z góry zakładam, że to odgrzewany kotlet i nieprawdziwy na chwilę obecną.
bonaparte - 31-12-2017
Ten artykuł ma 2 lata.
hogan - 31-12-2017
Z 2015, a więc już trzy będzie a pisało o rok wcześniej zaistniałej sytuacji a więc 4 lata temu.
Jeździłam tą trasą Gdynia- Katowice i nie widziałam żadnych robali, chociaż oczywiście i tak
nie byłam zadowolona z wagonu i przedziału z noclegiem.
bonaparte - 11-01-2018
No to jechałem wtedy tą pierwszą klasą.
I ważne że nie bylo przedziałów, których nie lubię, poza tym było gniazdko pod siedzeniem.