Kordialne
Czy wierzysz w duchy? - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Anomalia/ logika/ fama (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=183)
+--- Wątek: Czy wierzysz w duchy? (/showthread.php?tid=1516)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Czy wierzysz w duchy? - Shantie - 23-07-2015

Ok, dam znać żebyście do mnie przyjechali z krucyfiksem i solą oczko

RE: Czy wierzysz w duchy? - hogan - 23-07-2015

Kochanieńka, takie rzeczy nie działają. ubawa

RE: Czy wierzysz w duchy? - Shantie - 23-07-2015

Jak to nie działają, w ''Supernaturals'' działały, hehe.
Żarty żartami, ale powiem ci , że nie wiem jak się do tego odnieść. Nic się na razie nie dzieje. Od paru lat. Więc nie wiem, czy jest sens nad tym dumać. Tak tylko wspomniałam, żeby nie wyjść na sceptyka, który nie ma pojęcia o temacie. Mam bardziej naukowe, niż religijne podejście do takich spraw. Myślę, że warta jest wyjaśnienia zagadka, w jaki sposób raz je widzimy, a raz nie, wymiary, czasoprzestrzeń, to jest mój konik, dlatego chwytam się wszystkiego, bo może gdzieś jest trop...

RE: Czy wierzysz w duchy? - FigGa - 23-07-2015

Hogan ale ty sie uprałaś na de demony... jak umre pierwsza to przyjdę do ciebie i ciejawe czy nazwiesz mnie demonem  ubauba7

RE: Czy wierzysz w duchy? - Amadea - 23-07-2015

Nigdy nie zgłębiałam tego tematu ale nie wierzę w duchy, demony, czy moc szatana.
A teraz, kiedy mieszkam sama, to gdy czasem coś stuknie, czy skrzypnie zdarzyło mi się pomysleć - kto tu jest? To jednak bardziej strach  ojokojo

(23-07-2015, 1:22 )Shantie napisał(a):  Jak to nie działają, w ''Supernaturals'' działały, hehe.
Żarty żartami, ale powiem ci , że nie wiem jak się do tego odnieść. Nic się na razie nie dzieje. Od paru lat. Więc nie wiem, czy jest sens nad tym dumać. Tak tylko wspomniałam, żeby nie wyjść na sceptyka, który nie ma pojęcia o temacie. Mam bardziej naukowe, niż religijne podejście do takich spraw. Myślę, że warta jest wyjaśnienia zagadka, w jaki sposób raz je widzimy, a raz nie, wymiary, czasoprzestrzeń, to jest mój konik, dlatego chwytam się wszystkiego, bo może gdzieś jest trop...

Też podchodzę do tego bardziej naukowo ale jak się zobaczy takie coś na własne oczy, to zapomina się o nauce a wznosi ręce do Boga. ubawa
Tak przynajmniej było w moim przypadku. Nauka by mi w tym przypadku nie pomogła a wiara owszem, pomogła.

(23-07-2015, 9:29 )FigGa91 napisał(a):  Hogan ale ty sie uprałaś na de demony... jak umre pierwsza to przyjdę do ciebie i ciejawe czy nazwiesz mnie demonem  ubauba7

Nie uparłam się, ja wiem. Ten temat jest mi bardzo bliski.

Jak umrzesz to z pewnością do mnie nie przyjdziesz. Co najwyżej demon w Twojej osobie, czyli przybierając Twoją postać ale one wiedzą, że
mnie na to nabrać nie można.

RE: Czy wierzysz w duchy? - Adamus123 - 23-07-2015

Nigdy nie spotkałem się z czymś nadprzyrodzonym ale w mojej rodzinie krąży taka wieść.
Moja mama i ciotka jako  5-7 letnie dziewczynki zostały same w domu bo babcia pojechała do swojej umierającej mamy a ich bracia byli w szkole.
 Moja mama (młodsza) siedziała na łóżku pod sianą na której wisiał duży obraz w złoconych ciężkich ramach.
 Bawiły się lalkami  a potem moja mama przeniosła się w nogi łóżka czyli naprzeciw obrazu.
I wtedy obraz spadł na łóżko.
 Gdy bracia wrócili ze szkoły byli zdziwieni, bo obydwa mocne haki tkwiły w ścianie i nie dały się ruszyć a łańcuszek  na którym wisiał obraz nie był uszkodzony. Zrobili kilka zdjęć  temu wszystkiemu i długo były one świadectwem wydarzenia.
Obraz był tak ciężki że dopiero razem z babcią mogli go powiesić na hakach. Zdjęcia długo były w naszym albumie ale gdy czarno-białe fotki z czasem wyblakły- przestały pełnić funkcję dowodu rzeczowego.
 Osobiście oglądałem te fotki i wierzę mojej mamie i ciotce.
Obraz spadł  zanim ich bracia wrócili ze szkoły  a prababcia zmarła tego dnia po  około 13-ej.
Gdy to czasem wspominają, to na twarzy mojej mamy zastyga dziwny grymas jakby lęk czy coś takiego.
W duchy nie wierzę ale dopuszczam możliwość tego, że energia umierającego człowieka rozpływa się po jakiejś  przestrzeni i na krótką chwilę odwiedza najbliższych.

RE: Czy wierzysz w duchy? - Athena - 23-07-2015

To dziwne ze duchy naszych najblizszych raczej nas przerazaja niz dodaja otuchy....dziwne ze skoro babcia tak mnie kochala teraz ukazujac sie napawa mnie lekiem ,dziwne ze duchy najblizszych nie pomagaja nam w zyciu codziennym choc wiedza z jakimi sie borykamy problemami ,czyzby po smierci staly sie obojetne ?Dziwne ze dopoki nie wiedzialam ze duchy to przebrane demony wiecznie mi cos stukalo,pukalo itp Teraz duchy strasza innych ,nawet mojego ojca ale mnie jakos nie ,wyglada na to ze jestem mniej podatna odkad zaczelam czytac PS ,na demoniczne zabiegi wystraszenia mnie.Po smierci dusza ludzka powraca do Boga a chyba nikt nie watpi w to ze Bog nas nie chce straszyc

Nie wiem ale dla mnie wydaje się to na zwykły zbieg okoliczności. Może trzęsienie ziemi było albo inne turbulencje?
Czy też po prostu spadł bo może coś było krzywo zawieszone... no nie wiem ale tu nie wypatrywałabym niczego
nadprzyrodzonego bo takie wypadki się zdarzają.

Kiedyś też u mnie spadł obraz, może nie był aż tak ciężki ale też w zasadzie byłam pewna, że był solidnie zawieszony.
Fakt, że się zlękłam w tamtej chwili ale powiedzmy już po godzinie, nie myślałam o tym. ubawa