RE: Co dziś przygotowujesz na obiad? -
hogan - 25-09-2018
Jak masz paprykę proszkowaną, to możesz dodać zamiast świeżej
ewus - 25-09-2018
hogan napisał(a):Dobre by to było bo mam dość garów ![[Obrazek: am9rog.gif]](http://i59.tinypic.com/am9rog.gif)
No to kochana kwestia tylko produktów i mogę Ci robić obiady, piec pizze a nawet ciasta pieczone lub bez pieczenia
A wracając do tematu to u mnie dzisiaj gołąbki

Z ziemniakami dla reszty domowników, a dla mnie z ryżu. Uwielbiam, to jest to, co nigdy mi się nie nudzi.
hogan - 25-09-2018
A co w środku gołąbków, mięso czy ziemniaki w środku a w drugich ryż? Bo tak zrozumiałam
ewus - 25-09-2018
Ziemniaczane czyli trę ziemniaki, daję cebulkę pokrojoną w kostkę przyprawy, zawijam w kapustę i do garnka z tłuszczem. Wszystko jest surowe no oprócz sparzonej kapusty więc sporo musi podskakiwać w garnku aż się zrobią jadalne.
Z ryżem, czyli zaparzam ryż, do gorącego daję surowe mięso mielone, podsmażoną cebulkę plus przyprawy i zawijam w kapustę

Potrzebują mniej czasu niż ziemniaczane
hogan - 25-09-2018
Pierwsza wersja jest dobra, bo nie musisz oddzielnie ziemniaków gotować :lol:
A druga to gołąbki tradycyjne z mięsem do którego dodaje się ryż. Zawsze tak się robi mięsne.
Amadea - 25-09-2018
hogan napisał(a):Jak masz paprykę proszkowaną, to możesz dodać zamiast świeżej ![[Obrazek: am9rog.gif]](http://i59.tinypic.com/am9rog.gif)
Dodałam paprykę w proszku i najróżniejsze inne przyprawy, które miałam. Było trochę za słodkie od pomidorów ale koncentrat rozprowadziłam z bulionem, już fajnie kwaśne i słonawe.
Nigdy nie jadłam takich gołąbków z ziemniakami. To chyba nie z sosem pomidorowym?
hogan - 25-09-2018
Jak kto woli. Może być z sosem pomidorowym lub bez.
Moja ex teściowa robiła bez koncentratu pomidorowego, ja robiłam z koncentratem.
Wąsatka - 25-09-2018
Kiedyś jadłam pyszne gołąbki tylko z mięsem wołowym z dodatkiem suszonej śliwki. Zawijane w liście włoskiej kapusty, podsmażane, następnie pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym.
Takie robię.
Rzutem na taśmę, klopsiki w sosie pomidorowym z bulgurem miałam.
Lady Neosha - 27-09-2018
Dzis mam zupke warzywna
hogan - 27-09-2018
Zrobiłam potrawkę z piersi z kurczaka, różne warzywa i makaron- ryż. Makaron jest jak ryż, w takim kształcie.

Wszystko razem podpieczone w garnku na gęsto.