RE: Co dziś przygotowujesz na obiad? -
hogan - 15-08-2018
Pozazdrościć
U mnie dziś szyneczka pieczona z ziemniakami w plastry, razem pieczone i podlane śmietaną.
Do tego ogórek z własnego kiszenia.
Hobitka - 15-08-2018
A u mnie goloneczka na kapuście zasmażanej
martin - 16-08-2018
z powodu ciepła jakie było ostatni nic nie gotowałem , dzisiaj jedzenie chłopskie , kefir ziemniaki podsmażane,ogórek zielony na śmietanie .
cichutkiszept - 18-08-2018
Zostalo od wczoraj paszteciki i barszcz czerwony
hogan - 18-08-2018
Wczoraj nagotowałam rosołu, udka podsmażyłam i dziś nic nie gotuję, bo nie będę miała kiedy, bo
jadę na działkę.
martin - 18-08-2018
lekka zupka jarzynowa .
Wąsatka - 18-08-2018
Z wczorajszego sosu z pomidorów (co do słoika się nie zmieścił), papryki (co zdezerterowała i po dwóch dniach odkryłam ją w bagażniku samochodu), frankfurterek, cebuli i czosnku zrobiłam leczo.
karbon - 19-08-2018
Leczo za mną "łazi" od kilku tygodni i kwestia dni jak zrobię. Uwielbiam to danie. Wiadomo że to nie będzie to co węgierska odmiana ale "coś w podobie". Oni mają składniki w lepszej jakości i nie da się do końca odtworzyć tego smaku.
Wąsatka - 19-08-2018
Karbonie nigdy nie otworzysz zagranicznego dania w Polsce. Głównie przez składniki, ale i klimat w jakim się spożywa itp.
ewus - 19-08-2018
U mnie standardowo rosół (bo niedziela) z ręcznie robionym makaronem. Na drugie panierowane udka z ziemniaczkami i mizeria. Na deser tort urodzinowy dla babci