Kordialne
Mój pomysł na napęd - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Anomalia/ logika/ fama (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=183)
+--- Wątek: Mój pomysł na napęd (/showthread.php?tid=7248)

Strony: 1 2 3

RE: Mój pomysł na napęd - hogan - 12-10-2023

Nawet dzieci o tym filmiki robią.

Od 7;12 żebyś nie musiał czasu tracić.

RE: Mój pomysł na napęd - uii - 12-10-2023

(12-10-2023, 17:13 )hogan napisał(a):  Nawet dzieci o tym filmiki robią.

Od 7;12 żebyś nie musiał czasu tracić.
Piekny filmik dla dzieci i dorosłych na poziomie intelektualnym 10 latka. 
Tylko na co mi on? To wsio i więcej wiedziałem już 50 lat temu.

Bawimy sie w ratowanie ziemi. Ale niech to ma jakiś sens techniczny.
Moja koncepcja ma.  Jest idiotyczna socjologicznie.
Trzeba by namówić miliardy , wszystkich ludzi, by świecili do góry i to z 5 miliardów lat , pokolenie za pokoleniem.
Ale poza tym ok.
Reszta jest niewykonalna lasery, bilardy , asteroidy wsio potrzebuje energi jakiej nie mamy, ani nie bedziemy mieli.
CHyba że nastąpi jakiś przełom w fizyce. I bedzie nowa inna fizyka.

Dalej nie wiem co za 'płutno' ale czuje że się nie dowiem ubawa

RE: Mój pomysł na napęd - hogan - 13-10-2023

Wszystko masz w tym filmiku, o płótnie także. I o laserach, czyli świetle. Wszystkie te metody są omówione.

RE: Mój pomysł na napęd - uii - 13-10-2023

(13-10-2023, 8:39 )hogan napisał(a):  Wszystko masz w tym filmiku, o płótnie także. I o laserach, czyli świetle. Wszystkie te metody są omówione.
Jeny nie lubie filmików dla dzieci, oglądam raczej bez dzwieku , a ona mi kaze jeszcze wysłuchać .
Uff....  No dobra sie poświęce. Pytałem, to tera powinienem... ubawa

(13-10-2023, 9:18 )uii napisał(a):  
(13-10-2023, 8:39 )hogan napisał(a):  Wszystko masz w tym filmiku, o płótnie także. I o laserach, czyli świetle. Wszystkie te metody są omówione.
Jeny nie lubie filmików dla dzieci, oglądam raczej bez dzwieku , a ona mi kaze jeszcze wysłuchać .
Uff....  No dobra sie poświęce. Pytałem, to tera powinienem... ubawa
Wrrr... grabisz sobie fizja7 nabrałaś mnie .
Tam nima ani słowa o płótnach , laserach, świetle . Pan tylko wyjasnia, co robi słonko, i jak nas przypali.
O zapobieganiu jest 1 zdanko, że ludzie coś wymyślą.  Wrrr...
Masz fart ubawa że filmik krótki, dla dziatwy ale rzeczowy i nie zdążyłem się zezłościć. ubawa

Może pomyliłaś filmiki?

Przepraszam i masz rację, pomyliłam filmiki a więc tu masz 10 minut oglądania i słuchania.

Jeny 'płótno' ubawa  pan jest po prostu średnio z angielskim, albo uzył tłumacza google czytając.
Nie wie , że w angielskim czasem na żagiel mowi się płótno. 
To po prostu duzy żagiel słoneczny. 
Pomysł raczej bez sensu. Pomijając wielkość , ziemia musiała by sie przestac obracać , zeby go jakos zaczepić. ubawa

Laser, światło jest omówiony tak skrótowo i infantylnie , że nie sposób się odnieść, bo nima do czego.
Wygląda na zupełny idiotyzm bajkowy, ale to moze kwestia skrótu , to w koncu filmik dla dzieci.
Czort wi skąd i jak masa ma sie wziąć?

Jakiś sens moze mieć doczepienie silnika do asteroidy i wielokrotna asysta grawitacyjna.

Niedługo mają być rakiety atomowe na uran. Jak uda się opanować synteze to i na wodór moze?
Syntezy ciągle nima , ale to niby realne. Mase mozna wziąć z asteroidy i wyzucić w kosmos.

Ale bilans energetyczny, obawiam się tak jak w innych wypadkach, energi potrza tyle, 
ile nie mamy i nie możemy mieć.

Bilans magnetyczny, to jak wyrzutnia a napęd byłby z grawitacji... chyba.

A Ty znów filmik przeanalizowałeś. Nie po to go wkleiłam.