RE: O pewnej gwieździe -
jozekkg - 06-05-2021
Ewuniu, wtedy wielu chciałoby być zarażonych tą właśnie odmianą.
ewus - 06-05-2021
Albo mieć chociaż takiego zakażonego zamkniętego w piwnicy, a najlepiej w lodówce

wszak wiadomo, że zimna wódka najlepsza
hogan - 06-05-2021
Jak jakieś zombi byś trzymała w piwnicy?
ewus - 07-05-2021
Czemu nie

czasem trzeba cierpieć dla dobra ogółu, a że ja nie pije to bym kasę zbijała i trzymała na koncie
hogan - 07-05-2021
I po co byś na tym koncie trzymała? Mi byś lepiej przysyłała

Na koncie jeszcze kto ukradnie czy co.
ewus - 07-05-2021
Ja tak mam, że trzymam i później na spokojnie myślę co mogę z tym zrobić
hogan - 07-05-2021
No dobra, wracając do mordującej gwiazdy, w biblii w Apokalipsie Jana jest napisane, że kto nie weźmie
znamienia bestii na rękę lub czoło nie będzie mógł niczego sprzedać i kupić. Również jest napisane, że
ludzie nie uwierzą i dalej będą trwać w swoich przekonaniach.
I bardziej przyziemnie:
AstraZeneca oznacza: zabijaj, morduj gwiazdy❓
AstraZeneca to korporacja produkująca szczepionki.
Jej nazwa jest bardzo dziwna. Pochodzi z języka łacińskiego.
Rozpiszmy nazwę na detale i zobaczmy, co ona oznacza:
- astra ze neca
Wyraz astra:
- znaczy kto? co?, czyli jej znaczenie to "gwiazdy" - mianownik l.mn.
lub
- biernik kogo? co widzę?: "gwiazdy" - l.mn.
Wyraz "astra" pochodzi od wyrazu "astrum". Astrum to mianownik l. poj.
Wyraz "ze":
Jest problem z wyrazem "ze". Ponieważ:
a)- "ze" - to wyraz nieprzetłumaczalny, nie istnieje w języku łacińskim.
b) - "ze" może pochodzić od "zelotypia". Ma pochodzenie greckie i jest skrótem od wyrazu: zazdrość.
Wyraz neca:
pochodzi od "necare", co oznacza: zabić, zamordować.
Wyraz "neca" to: 3 osoba l.p. czyli: on ona ono, oznacza "zabija" albo: "zabij, zamorduj" - tryb rozkazujący 2 os. l.p.
Co zatem oznacza AstraZeneca❓
Wyraz AstraZeneca: "astra ze neca" może mieć kilka znaczeń.
Między innymi:
a)- "zabij/morduj gwiazdy".
b) - jeżeli przetłumaczymy "ze", jako zazdrość to oznacza: "zazdrość zabija gwiazdy".
Z perspektywy języka łacińskiego, AstraZeneca oznacza, że "coś" zabija gwiazdy.
c) - gdyby przyjąć, że wyraz "ze" to niezidentyfikowana rzecz, to znaczy, że: "ze" zabija gwiazdy".
d) - "zeneca" może wywodzić się od łacińskiego przymiotnika: "senectus", co można przetłumaczyć, jako: starczy (w podeszłym wieku). I w takim założeniu AstraZeneca oznacza: "starcze gwiazdy", biorąc pod uwagę fakt, że twórcy tej korporacji zmodyfikowali wyraz: "senectus".
e) - niektórzy tłumaczą "atsrazeneca" jako: "mordująca gwiazda", co również może być prawdą, pomimo, że wyraz "mordujący" w języku łacińskim wywodzi się od wyrazu "necans" / necantis - dopelniacz w l.p. / a więc poprawna nazwa wyrażenia "mordującą gwiazda" jest "astrum necans", a więc w mianowniku l.m i w bierniku l.mn powinno być "astra necantes".
Problem z tłumaczeniem "AstraZeneca" polega na tym, że nie wiemy, co autor tej nazwy, czyli właściciel korporacji farmaceutycznej ma na myśli.
Ogólne tłumaczenie jest takie, że "coś" zabija gwiazdy. Gwiazdy można odnieść do gwiazd(gwiazdy) żydowskiej, która jest na fladze państwa żydowskiego. Te gwiazdy znajdują się na flagach wielu państw, jednak są identyfikowane głównie z Państwem żydowskim.
Jest to daleko posunięta teoria. Jednak wykonujemy ją, ponieważ w internecie snują się kolejne "teorie spiskowe".
Ta teoria mówi, że tak jak za czasów II wojny światowej, tak obecnie, żydowski bankier ma w planie wyszczepić Państwo żydowskie.
Historia może powtórzyć się.
Athena - 07-05-2021
Z tymi znamionami bestii to jeszcze nie szczepionka , Bill Gates dopiero zapowiedział chipy ktore oczywiscie on opatentuje etc etc.... Jasno jest powiedziane ze dowody ,gotówka i wogóle przechodza do lamusa wszystko na chipie ,kiedy spisz,kiedy srasz.... A jako ze nadchodzi nowy porzadek swiata (dla Polski to Nowy Ład ) wiec mozemy sie spodziewac w niedługim czasie Znamienia Bestii . Ciekawe czy dozyje ....
Sama szczepionka jest testowana na ludziach ,zwłaszcza na obywatelach tak zwanego trzeciego swiata. To chyba Dania sprzedaje Polsce szczepionki ,ktore wycofali z obotu ( za dużo skutków ubocznych) ,utylizacja by kosztowała ,a tak to polaczki kupia i to chyba własnie chodzi o te" Mordujaca gwiazde" choc podobno Johnsona jest bardziej zabójcza. Koleżanki w pracy zaszczepiły sie pfaizerem kurde nawet uszy kocie im nie wyrosły nie mowiac o ogonie ....
Co do 4 fali to nie koniec ,mielismy chinska, czeska, brytyjska teraz indyjska , nie zapominajmy o brazylijskiej ,ktora pewnie nadejdzie po indyjskiej no i o skandynawskiej przeciez tam sie trup gesto musi siac po ulicach skoro nie zarżneli gospodarki,nie wprowadzili obostrzen... Pewnie nadejdzie po brazylijskiej . jakby nie patrzec moi drodzy jeszcze ze dwa lata tych fal a potem zapewne chipy i wtedy mozemy zaczac sie naprawde bac .
Siwy - 07-05-2021
Wydłubałem sobie czipa i podrzuciłem żonie do torebki.
Teraz ja sledze na smarfonie.
Wyszła z biura i podąża w kierunku nieznanym.
Muszę zaktualizować prywatna mapę, by mieć pewność.
Siwy - 07-05-2021
Nie to ktoś jej torebkę ukradł i uciekał.
Zadzwoniłem na milicję, przyjechali a psem tropiącym który korzystając z moich namiarów na smarfonie dopadł złoczyńca i odebrał torebkę.
Potem go ugryzł będą obaj musieli się zaszczepić.