RE: Koronawirus- lista zachorowań uaktualniana na bieżąco -
ewus - 11-03-2020
No właśnie siostra dostała telefon ze szkoły, że jeśli uczniowie mają kogoś, z kim mogą zostać w domu to od jutra już mają nie przychodzić. Do piątku opieka będzie nad tymi, którzy nie mają nikogo do opieki. Od poniedziałku szkoły są całkowicie zamknięte. Co do dzieciaków, to mają absolutnie bezwzględny zakaz wychodzenia z domu. Nawet na podwórko wyjść nie mogą. Ma to być taka prawdziwa kwarantanna. Dyrektor także zagroził, że jeśli zobaczy jakiegoś dzieciaka na ulicy, podwórku, na rowerze czy pod sklepem (i inne przypadki) to będzie wyciągać konsekwencje ujmując punkty z wychowania.
Przepraszam, dla mnie to paranoja. Sianie paniki na siłę. Co da to że dziecko siedzi w domu jak rodzice chodzą do pracy i (przyjmijmy) złapią wirusa? Zakłady pracy, firmy, sklepy nie będą zamknięte.
Ja rozumiem, że lepiej dmuchać na zimne ale to już jest chyba przegięcie.
jozekkg - 11-03-2020
Też uważam, że to przegięcie. Swoją drogą wielu uczniów będzie miało penie w głębokim poważaniu zakaz dyrektora i jego punkty ujemne.
ewus - 11-03-2020
Joziu dokładnie tak. O ile na wsiach jeszcze jakoś mogą to kontrolować tak miasta są już nie do ogarnięcia. Będą się szlajać po galeriach z nudów
hogan - 11-03-2020
A galeria to największe skupisko zarazków.
Dziś u mnie widziałam pierwsze osoby w maskach jak szły do Biedronki
ewus - 11-03-2020
Te maski to sobie w buty mogą wsadzić.
hogan - 11-03-2020
Szkoda słów. Wiem to po sobie bo codziennie używam masek do zabiegów i to nie jednorazowych masek i wiem, że mogę przez nie
normalnie oddychać a więc powietrze jest wydalane i wciągane, tak jakby było bez maski.
bonaparte - 12-03-2020
Dobrze że ludzie noszą maski, bo jak są chorzy to nie zarażają innych. W takiej Japonii to norma
Ja już zrezygnowałem z tej wycieczki, bardzo nieprzewidywalne wszystko. Już coś wspominają że będą granicę zamykać.
Kina teatry pozamykane.
bonaparte - 12-03-2020
Trump robił sobie jaja z koronawirusa a teraz zakazał lotów z Europy do USA
Koronowirusa ma Tom Hanks.
hogan - 12-03-2020
A niech sobie noszą te maski, chyba dla jakiegoś szpanu, bo to nic nie da i nie daje.
Szkoły są w całej Polsce zamknięte/ zamykane na 2 tygodnie.
Siwy - 13-03-2020
A ja mam dyspensę. O
Bo jestem sympatyczny, jak tu obok pisze.
Kto wpadł na taki pomysł żeby mi tak napisać!
Zagubiłem się czy na pewno w temacie pisze.
Pierwsze zdanie tak, reszta trochę może.