RE: Czy prosząc boga, mogę? -
uii - 10-11-2018
Cytat:No ale i tak nadal nigdzie nie ma mowy o tym, że nie można współżyć bez ślubu. 
Nie ma. Bo nie może być. To zbyt inna kultura napisała z natchnieniem , czy bez, biblię .
Jeden z proroków , dupczył niewolnice , między nogam żony , no bo chciał mieć bachora , a żona jakoś była niewydajna .
Dla nas
horrendum i jakaś perwersja , a u tamtych izraelitów normalka i zbożny postępek.
To nie było cudzołóstwo , bo łyżko jego, a niewolnica inwentarz żywy, też jego , żona z resztą też inwentarz.
Mniejsza, biblia nie może pisać o seksie zabraniać współżycia jako samego współżycia , bo
To nie był dla nich problem.
To ich zwyczajnie nie obchodziło !!!!
Kazirodztwo tak bo niezdrowe populacyjne dla małej grupy nomadów.
Onanizm z podobnych powodów.
Użycie cudzej żony , czy garnka , mógł powodować konflikt.
To ich zwyczajnie nie obchodziło i nic o tym niema , dopiero w dużo nowszych pismach , listach , bullach , innych pierdołach wtórnych.
freda75 - 13-11-2018
oj tam oj tam....Pismo Święte mowi że na koniec będziemy sądzeni z miłości ...a tak na poważnie to chyba trzeba mieć jakieś zasady a nie jak bezmyślne zwierzęta iść za instynktem
hogan - 13-11-2018
Z miłości a co z grzechami? Za nie nie będziemy sądzeni?
uii - 13-11-2018
(13-11-2018, 10:31 )hogan napisał(a): Z miłości a co z grzechami? Za nie nie będziemy sądzeni? 
A CO? ACO?
Przy takich tematach ,zawsze mi się nasuwa myśl: '
Chcą się pieprzyć jak króliki i jeszcze ksiądz ma ich błogosławić, Dupy święconą wodą pokropić . '
Może jeszcze świece będzie trzymał , żeby byli pewni że wolno?
Nic na własne , ryzyko i odpowiedzialność !!!
A biedny ksiądz ma z tym jeszcze większy problem i nikt go nie pokropi.
Musi się ryćkać na własne ryzyko !
To może jest i powód czemu kobiety , lubią księży . Oni mają jaja.