Kordialne
Nie musisz jeść, żeby żyć - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Anomalia/ logika/ fama (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=183)
+--- Wątek: Nie musisz jeść, żeby żyć (/showthread.php?tid=4716)

Strony: 1 2 3 4

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - bonaparte - 11-10-2018

Tak na marginesie według Biblii zakazane jest jedzenie owadów z wyjątkiem np. Szaranczy czy koników polnych.
w sumie ble ale je się normalnie krewetki a to prawie to samo wizualnie.

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - hogan - 11-10-2018

Biblia kłamie.

Dziś wpadła mi do oka muszka. Oczywiscie, nie przeżyła tego. Czy w takim razie, wedle biblii zgrzeszyłam? ubawa2

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - ro_bot - 11-10-2018

Jak tylko do oka wpadła to był najzwyczajniejszy wypadek.
Zawsze wypluwam jak mi jakiś owad podczas jazdy na rowerze do ust wpadnie.

A tak swoją drogą,ciekawe co było by wiekszym grzechem-popełnić samobójstwo umierając z głodu czy żywić się pokarmem niekoszernym...?

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - Wąsatka - 11-10-2018

To pierwsze.

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - ro_bot - 11-10-2018

To ostatnimi czasy Wąsatko jest dyskusyjne.
Samobójców nie grzebie się pod parkanem od kiedy choroby psychiczne uznano za równie poważne jak somatyczne.
Szczerze życzę wszelkim religiom nadążania za...Powiedzmy,że czasami ubawa

No dobra,jaki pająk Was pogryzł?

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - Bluemoon - 21-10-2018

Rzadko u nas spotykany sieciarz może porządnie dziabnąć, ugryzienie jest bolesne. Ale on w domach nie bywa, raczej w studzienkach kanalizacyjnych itp. Jeszcze wredniejszy jest kolczak.
A ostatnio coraz częściej występuje u nas bardzo ekspansywny, za to piękny Tygrzyk paskowany. Ten też potrafi dziabnąć ubawa ale raczej w blokach go nie spotkamy. Jakiś miesiąc temu dziabnął moją koleżankę, na plecach zrobił jej się spory obrzęk. Został ukarany śmiercią.

Uwielbiam pająki, ale tylko obserwować i czytać o nich, o owadach też, zwlaszcza szerszenie mnie fascynują.

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - karbon - 21-10-2018

Tam gdzie są pająki nie ma przeważnie innych robali. Niestety nie wiem co lepsze.
Najlepiej wygonić towarzystwo za pomocą naturalnych metod jak odpowiednie zapachy, rośliny itd...

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - Siwy - 21-10-2018

Kto się zna na naszych pająkach?! Miejsce ugryzienia to dwie dziurki. To niczym guzik wygląda. Myślałem że to meszki, ktoś jednak twierdzi że tak gryzie tylko pająk. Goi się to.....po tygodniu, dwóch, należy pomóc oczywiście gojeniu. Jest dookoła rumień, nie taki jak przy kleszczu.

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - bonaparte - 21-10-2018

W Rozmowach w toku był facet co jadł tylko ziemię i żył.

RE: Nie musisz jeść, żeby żyć - hogan - 21-10-2018

Nie wiem gdzie ale oglądałam program gdzie wielu ludzi żywi się samą ziemią, taką prosto z podwórka.
Wybierają tylko odpowiednią, bo jak twierdzą, ziemia, ziemi nie równa i każda ma inny smak. ubawa2