Kordialne
Co warto zobaczyć w Gdyni? - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: PASJA (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Dział: Sport/ turystyka/ pojazdy (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=188)
+--- Wątek: Co warto zobaczyć w Gdyni? (/showthread.php?tid=3751)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Co warto zobaczyć w Gdyni? - Siwy - 28-11-2017

(27-11-2017, 20:13 )bonaparte napisał(a):  http://www.czerwonypiec.pl/

Tutaj bym poszedł. ubawa Najlepsza pizza w Gdynii.

Najlepsze to są rolmopsy w takiej hali targowej.
Kiedyś Iza pisała że jeszcze to funkcjonuje.
Piszę poważnie, myśmy tym się zajadali z ogromnym smakiem.
To było blisko dworca, może drogę opisze.
Ja w Gdyni bywałem często, ale miasto to chyba tylko ze trzy razy tak obszedłem, bo miałem chwilkę czasu.

RE: Co warto zobaczyć w Gdyni? - hogan - 28-11-2017

Do Hali jest bardzo łatwo trafić, bo jest blisko Dworca ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie, bo na
podróż będzie miał kaca giganta :lol:
Ja nie jestem pewna, czy to to o czym pisaliśmy kiedyś. Wiem, że są te miejsca gdzie można
zjeść na Hali(w drugiej części Hali), wejście od miejsca, gdzie są ryby(czyli jakby od tyłu, patrząc od strony Dworca).

Nie wiem którym wyjściem Krzysiu wyjdzie z Dworca ale te pośrodku co zaznaczyłam na czerwono, to jest główne
wejście/ wyjście ale tam gdzie jest znak zapytania, ciągnie się jeszcze dalej Dworzec taki pod kolumnami i tam też
jest wyjście boczne. Jak głównym wyjściem, to trzeba kierować się tak jak strzałki pokazują, czyli wzdłuż budynku
Dworca chodnikiem do przejścia dla pieszych(podwójne ze światłami) i trzeba przejść przez te przejście i dalej prosto
i za rogiem, po drugiej stronie od autobusów(tam będzie trajtek nr. 13 którym można dojechać na Plac Kaszubski)
widać będzie różne stoiska z kwiatami i różnymi duperelami i tam już zaczyna się Hala. Ale aby dotrzeć do tych stoisk
z jedzeniem, to trzeba na sam koniec Hali iść. aż do drugiej części.

[Obrazek: 43439770821584970319.jpg]

A jak do tej Chińskiej restauracji z noclegami, to dalej prosto wzdłuż tego chodnika przy Dworcu aż minie się
z jakby lewej strony taksówki i na drugą stronę. Tam już będzie widać tę restaurację, zaraz fotki poszukam.

Jeszcze jedno zdjęcie ale nie mogę znaleźć dobrego żeby było widać tę restaurację.

Tu masz Dworzec od tyłu ale więcej drogi widać do Hali.

[Obrazek: 30440305810454008712.jpg]

Czerwone- wyjście z dworca i wzdłuż chodnikiem aż przez przejście.(tak jak poprzednie zdjęcie)
Żółty- dalsza część do Hali też przez przejście. Wyjdziesz prawie na przeciwko Sądu(duży budynek na rogu po drugiej stronie).
Biały- sklep spożywczy dość dobrze zaopatrzony.
Niebieski kwadracik- kiosk z zawsze świeżym pieczywem i słodkimi bułkami.
Fioletowo- różowa strzałka to dalej droga wzdłuż chodnikiem aż dojdziesz do taksówek a od
taksówek na drugą stronę ulicy i tam już powinieneś zauważyć chińską restaurację.
Idąc wzdłuż, niedaleko taksówek po tej stronie co dworzec, są najsmaczniejsze pieczone
kurczaki w Gdyni. ubawa

Uwaga! Tam przez jezdnię nie ma pasów, do tej chińskiej restauracji.
Ale można szybko przejść.

[Obrazek: 17352275439355881927.jpg]

RE: Co warto zobaczyć w Gdyni? - bonaparte - 28-11-2017

U się dowiedziałem co to są Rolmopsy. ubawa
Dzisiaj w nocy będę rezerwował nocleg.
W sumie to jeszcze nie wiem na ile dni tam pojadę, ale dwa dni to na pewno.

RE: Co warto zobaczyć w Gdyni? - bonaparte - 28-11-2017

Rolmopsa bym spróbował, w końcu to śledź i nad morzem.
Pizze zawsze prawie jem gdzie jadę. ubawa Dobra była we Wrocławiu, no i sprzedawała tą pizze ładna dziewczyna.

W Pizza Hat są dobre pizze. Nie wiem czy wszędzie w Polsce takie serwują ale te w Gdyni są dobre.
Nie jedz ryb w całym Trójmieście, są wstrętne i szkoda na to kasy.

Napisz jakie noclegi wybrałeś, to Ci podpowiem gdzie jest dobrze.

RE: Co warto zobaczyć w Gdyni? - bonaparte - 02-12-2017

Teraz jadę; )

Pokój mam w hotelu przy morzu.