Kordialne
Zielone zacisze u hogan - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Moda/ uroda/ wnętrze (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=172)
+--- Wątek: Zielone zacisze u hogan (/showthread.php?tid=3192)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

RE: Zielone zacisze u hogan - ro_bot - 05-06-2017

(04-06-2017, 15:30 )hogan napisał(a):  
Muszę się Was zapytać, co to są za kwiaty?

Też miałem tylko mi nornice zżarły.
Hemerocallis(liliowiec ogrodowy)

Właśnie roztworzyłem gębę jak Księżyc na sputnik :O ,że można stworzyć taki ogród bez doświadczenia.
Ale doczytałem się,że to ogród przeję ty po kimś.
Życzę sukcesów w tej dziedzinie,która pozwala być szczęśliwym przez całe życie.

RE: Zielone zacisze u hogan - hogan - 05-06-2017

Dziękuję Wam za miłe opinie, bo to, przekonuje mnie, że dokonałam dobrego wyboru, gdyż nie mam doświadczenia
w prowadzeniu ogródków. Znać się, to się znam, bo przy tym się chowałam między innymi ale osobiście, mam mały
wkład w prowadzeniu. ubawa

Jak to są te lilie co napisałeś, to jestem zachwycona!
O ile będą w takim kolorze, to będą wyglądały jak coś takiego(to zdjęcie z Google):

[Obrazek: b400f13844cbe8ce19d8c516b0797409.jpg]

Widziałam też inne fotki ale na innych, przeważnie łodygi, równe są z liśćmi a u mnie, łodygi o wiele więcej
wystają do góry i nie "kładą" się wraz z liśćmi a "stoją" prężnie do góry. ubawa
Tylko liście układają się do dołu w taki jakby krzak bujny.

RE: Zielone zacisze u hogan - Gość - 05-06-2017

Masz w końcu swój zakątek pełen zieleni. Muszę wpaść na grilla ubawa2

Gość z el..

RE: Zielone zacisze u hogan - hogan - 05-06-2017

Witaj Gościu z el???
Dziękuję za miły komentarz i żebym chociaż wiedziała kim jesteś, to bym zaprosiła, bo tak w ciemno, to trochę
mam stracha ubawa2
No i z grillem trzeba poczekać, bo był tam grill ale "zwinęli" go zanim kupiłam działkę, tzn. byli właściciele go sobie zabrali, mimo
że była umowa, że grill zostaje... tego w ludziach nie lubię...

Chyba, że masz swego grilla, to pakuj i będzie szybciej! :radocha:

RE: Zielone zacisze u hogan - cichutkiszept - 08-06-2017

Ile kwiatów
pięknie superowo kwiaatttt2

RE: Zielone zacisze u hogan - hogan - 08-06-2017

Cieszę się, że Ci się podoba i naprawdę, fajnie się tam wypoczywa... jeszcze myślę nad basenem dmuchanym ale
takim duuuużym, żebym i ja i Heron się zmieścił  ubawa2

RE: Zielone zacisze u hogan - ro_bot - 09-06-2017

Basen?
Poszedłbym bardziej w kierunku oczka wodnego,które żyje własnym życiem i woda w nim się nie zepsuje jak jest dostatecznie duże.Widok grzybieni,trzciny i pałek wodnych pośród ryb,żab i ślimaków jest nie do opisania.A co z tym problemów...Pozostanę przy małym,symbolicznym oczku.
Szkoda,że kosaćce już przekwitły.

RE: Zielone zacisze u hogan - jankobzykant - 09-06-2017

Brakuje na tej urokliwej działce kilku uli.
Drzewa są, miały by pszczoóki co zapylać.
A jak się fajnie śpi słysząc kojący bxyk z uli

RE: Zielone zacisze u hogan - hogan - 09-06-2017

Robociku ale w oczku nie będę się przecież kąpała ani pies  ubawa2   A mi o kąpiel chodzi.

Ule odpadają, bo za dużo z tym roboty a ja chcę aby to była działka, bardziej rekreacyjna, niż uprawna.
No i pies lubi łapać owady a pszczoły, to by było dla niego zagrożenie.

RE: Zielone zacisze u hogan - hogan - 15-07-2017

Tak, jak już pisałam, nie znam się na kosiarkach ale tę co kupiłam, mogę polecić każdemu.
Jestem bardzo zadowolona z zakupu, przy naciśnięciu napędu, leci sama jak burza, nie patrząc czy kamień, kretowisko
czy co innego i najwyżej, na chwilę zwalnia, cofa się, chwyci porządnie a potem znów leci do przodu. ubawa2
Nie wiem czy inne kosiarki też tak mają ale ta, naprawdę jest godna polecenia i swojej ceny.

Teraz pokażę wam efekty mojej pracy z dzisiejszego dnia. Wydaje mi się, że dobrze też chwyta przy drzewkach, nie
musiałam nic wykaszać czy wyrywać. Trochę zostało trawy dookoła ale dziś, miałam w zamiarze, skosić wszystko
co do tej pory zarosło. Dziś pierwszy raz w tym roku, trawa była koszona.

Jest tylko jakiś feler i muszę dojść do tego, co zrobiłam źle, bo zauważyłam, że wycieka bardzo dużo oleju.

PRZED:

[Obrazek: 06380940849129265875.jpg]

PO:

[Obrazek: 55016273473067157106.jpg]