RE: Wiosna już puka? -
mysz - 19-04-2017
Tak, to będzie bergenia, ma kwiaty z takimi długimi kwiatostanami, obsypane różowymi kwiatami i już kwitnie.
Rabarbar rzeczywiście poczuł wiosnę, skoro już zakwitł, bo kwitnie raczej w maju.
Robociku, masz naprawdę piękny ogród i chyba w cieplejszej stronie mieszkasz, bo rośliny u Ciebie czują wiosnę, rozkwitając już...u nas to na razie kwitną forsycje i magnolie, nie spotkałam kwitnącego już rabarbaru, jest zimno.
hogan - 19-04-2017
Nie mam jeszcze ogródka, na balkonie też w tym roku nic nie robię ale za to w domu, pocieszam się
jak mogę, oto moje hiacynty
mysz - 20-04-2017
Rybko, takie cudeńko w domu jeszcze bardziej cieszy niż w ogródku, bo widzisz przez 24 godz. jak się rozwija, rozkwita i jak rośnie, od początku do końca to Twoje dzieło, więc i bardziej cieszy. Interesuje mnie podłoże w tym flakonie, to może jakaś darń czy mech? jest zielone i to pięknie wygląda jakby kwiatek wyrastał z jakiegoś mchu

...przyglądam się, przyglądam z okularami na nosie i nadal nie wiem co to za podłoże?
hogan - 20-04-2017
To jest akurat tzw. mech barwiony ale nie ja sadziłam te hiacynty. Kupiłam przypadkowo w Biedronce.
Przypadkowo, bo nie planowałam zakupu kwiatów, bo i tak już nie mam w czym sadzić a od groma nasion
jeszcze mi zostało i ziemi także. :

Doniczek muszę dokupić ale cztery parapety mam już na ful zastawione.
Nawet bergamotki 5 sztuk mam. :lol:
Maciejka dwuroga też już wschodzi i lawenda pomaleńku.
mysz - 21-04-2017
Ten bączek na pewno jest zwiastunem wiosny
mysz - 21-04-2017
Bociek z pewnością też:
mysz - 21-04-2017
I konwalie jeszcze nie rozkwitnięte ale w pączkach, które rozwiną się w maju
hogan - 21-04-2017
Te bączki zawsze mam chęć przytulić
Żurawie i bociany u mnie, widziałam już w marcu.
A konwalie rozkwitnięte, ma ktoś w ogródku.

U mnie pod oknem rozkwitły tulipany, może jutro zrobię zdjęcie.
ro_bot - 21-04-2017
Swoją konwalią też pochwalę się w Maju.
Cuda Myszko wrzucasz.Na te bezkrwawe łowy zawsze brakowało mi cierpliwości.
Jeszcze parę roślinek wrzucę i dopóki nie upoluję zdjęcia czegoś z fauny,nie zaśmiecam tematu.
hogan - 21-04-2017
Aż zapytam się z babskiej ciekawości

Takie piękne ogródki masz przy domu czy to może działka odrębna?