Kordialne
EURO 2016 - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: PASJA (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Dział: Sport/ turystyka/ pojazdy (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=188)
+--- Wątek: EURO 2016 (/showthread.php?tid=2511)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

RE: EURO 2016 - Siwy - 25-06-2016

(25-06-2016, 22:54 )Amadea napisał(a):  No, to mamy nastepna dogrywkę, a może znów karne ubawa

Jakbyś napisała potem o tem to było by fajnie.
Bo już jestem odcięty od TV

RE: EURO 2016 - Amadea - 25-06-2016

W drugiej połowie bardziej ożywiona akcja ale bardzo długo nie mogli ani jedni, ani drudzy strzelić. już myślałam, że znów będą karne ale Portugalii udało się 3 min. przed końcem strzelic gola. Portugalia jest trzecia drużyna wchodzącą do ćwierćfinału - Polska, Walia, Portugalia, a jutro następne trzy mecze ubawa
Pojutrze hit : Włochy z Hiszpanią ubawa

RE: EURO 2016 - bonaparte - 26-06-2016

Jakoś mi się nie chcialo tej Portugalii oglądać.

Czekam aż Niemcy dostaną po ....... od Słowacji, to było by piekne. No i Slowacja to piękny kraj, a Niemcy wiadomo.

RE: EURO 2016 - hogan - 26-06-2016

A Niemcy co?  Byłeś w Niemczech, widziałeś jak wyglądają? Są przepiękne zwłaszcza na Bawarii.

Tak generalnie ich nie lubię.

Też za Niemcami nie przepadam bo niejednokrotnie dali mi się we znaki ale nie mam powodu aby przy tym krytykować ich kraj.

RE: EURO 2016 - Amadea - 26-06-2016

(26-06-2016, 5:19 )bonaparte napisał(a):  Jakoś mi się nie chcialo tej Portugalii oglądać.

Czekam aż Niemcy dostaną po ....... od Słowacji, to było by piekne. No i Slowacja to piękny kraj, a Niemcy wiadomo.

Moim zdaniem niewiele straciłeś nie oglądając Portugalii - nie pokazali niczego szczególnego. Żal mi Chorwatów, bo od początku Euro są (byli) bardzo dobrzy ale Portugalia w takiej formie jest do pokonania przez nas.
Hogan miała rację kilka dni temu, kiedy mówiła, że to cieniasy - myślałam, że lepiej sie zaprezentują - klapa :wysmiewaacz:

A co z Niemcami "wiadomo"? Znasz ich, znasz ich kraj, czy tylko wybiórczo lub z opowiadań?
Najpierw dobrze poznaj kraj i ludzi - nie pojedyncze osoby, które często nie potwierdzają różnych opinii i wizerunku Niemców. Pozwiedzaj ich  kraj i potem oceniaj

Wolę ich nie poznawać lepiej bo bedzie jeszcze gorzej. Butne typki, ktore myślą ze są lepsi bo są bogatsi. A sa bogaci bo USA wylądowao w nich kasę. Ale oni myślą że sa nadludzmi a na wschodzie od nich mieszkają jacys aborygeni.

Amadeo, o Niemcach to do mnie?  ubawa2
Pewnie nie wiesz, że większość życia w Niemczech mieszkałam. wsydzamsie

RE: EURO 2016 - Amadea - 26-06-2016

(26-06-2016, 10:28 )bonaparte napisał(a):  Wolę ich nie poznawać lepiej bo bedzie jeszcze gorzej. Butne typki, ktore myślą ze są lepsi bo są bogatsi. A sa bogaci bo USA wylądowao w nich kasę. Ale oni myślą że sa nadludzmi a na wschodzie od nich mieszkają jacys aborygeni.

Nie wiem, czy poznałeś wielu Niemców albo czy dla porównania masz np. Francuzów, czy Belgów - przyjmując Twój argument o kasie - wszyscy z Zachodu są butni, uważający się za lepszych od innych. Może tak zachowywali sie ludzie, których akurat poznałeś. Idąc dalej moze myśleć tymi kategoriami każdy obcokrajowiec przyjeżdżający do Polski i wg zachowania 2 - 4 osób ocenić, że to kraj pijaków, rozrabiaków i chuliganów. Zależy na kogo się trafi - nie można uogólniać i kasa nie ma nic do tego.
A przede wszystkim skad takie Twoje opinie, skoro wolisz ich nie poznawać..., to, co piszesz przeczytałeś w gazecie i powtarzasz...?

Cytat:hogan napisał(a): Amadeo, o Niemcach to do mnie?  [Obrazek: am9rog.gif]
Pewnie nie wiesz, że większość życia w Niemczech mieszkałam. [Obrazek: c085.gif]

Nie bardzo rozumiem - dlaczego do Ciebie...? [Obrazek: bezradny.gif]
Nie wiedziałam, że mieszkałaś w Niemczech ale i ja znam ich wielu, dlatego tak piszę.
Chodzi mi o stwierdzenie "a Niemcy wiadomo" - co wiadomo? Czy można można mówić tak o kraju i ludziach, których sie nie zna? Bonaparte przecież napisał, że "woli ich nie poznawać" - to jak może cokolwiek o nich i ich kraju pisać?

Ojej, znowu nie zauważyłam i napisałam post postem