Kordialne
MUNDIAL 2018 - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: PASJA (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Dział: Sport/ turystyka/ pojazdy (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=188)
+--- Wątek: MUNDIAL 2018 (/showthread.php?tid=4440)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

RE: MUNDIAL 2018 - martin - 26-06-2018

Szanowna Hogus , nie miałem i nie mam zamiaru lekceważyć Twego posta -postów , ale mam podobne podejście co do honorowych meczy czy goli , takie pojecie ktoś wymyślił aby zagłaskać nieudolność piłkarzy i ich złe podejście do gry, im porostu nie chciało się grac , grali bez ikry , bez jaj . można przegrać nawet wysoko ale niech pokażą chociaż wole walki , chęć gry .
choćby nawet wygrali wysoko z japońcami , w co wątpię, to nie zamaże sie poprzednich wystąpień .

RE: MUNDIAL 2018 - Amadea - 26-06-2018

(26-06-2018, 11:18 )martin napisał(a):  Szanowna Hogus , nie miałem i nie mam zamiaru lekceważyć Twego posta -postów , ale mam podobne podejście co do honorowych meczy czy goli , takie pojecie ktoś wymyślił aby zagłaskać nieudolność piłkarzy i ich złe podejście do gry, im porostu nie chciało się grac , grali bez ikry , bez jaj . można przegrać nawet wysoko ale niech pokażą chociaż wole walki , chęć gry .
choćby nawet wygrali wysoko z japońcami , w co wątpię, to nie zamaże sie poprzednich wystąpień .

Dlatego napisałam o Iranie. Pokazali wielka determinację, nie przestraszyli się mistrza i cały czas pokazywali dobra grę i wolę walki.
U nas była poobiednia drzemka, bez chęci gry.

no własnie , o to mi cały czas chodzi , jeden mecz moze nie ""wyjść "" ale ze następny jest gorszy, to już przesada i brak woli walki .

RE: MUNDIAL 2018 - hogan - 26-06-2018

(26-06-2018, 11:18 )martin napisał(a):  Szanowna Hogus , nie miałem i nie mam zamiaru lekceważyć Twego posta -postów , ale mam podobne podejście co do honorowych meczy czy goli , takie pojecie ktoś wymyślił aby zagłaskać nieudolność piłkarzy i ich złe podejście do gry, im porostu nie chciało się grac , grali bez ikry , bez jaj . można przegrać nawet wysoko ale niech pokażą chociaż wole walki , chęć gry .

Hogan ubawa2

Martinie, nic nie pisałam o tym, że lekceważysz moje jakikolwiek posty.
Chciałam tylko abyście zrozumieli, że z mojej strony był to ŻART.
Co do złej jakości gry Polaków, zgadzam się w zupełności.

no widzisz, czasem mam problem rozróżnić żart od rzeczywistości . czasem mi trudno zaskoczyć .

RE: MUNDIAL 2018 - Amadea - 26-06-2018

Dzisiaj gra następna drużyna z moich typowań i chociaż do tej pory się nie popisali, to może teraz coś pokażą.

RE: MUNDIAL 2018 - ewus - 26-06-2018

A ja tam polaków obejrzę, ciekawość. Może muszę się dobić? Aczkolwiek wiem, że to co napiszę zostanie skrytykowane ale nie zapominajmy, że ta drużyna za frajer też na tym Mundialu nie jest. Euro też przecież było ładne. Nie wiem co wydarzyło się teraz, ciężko to opisać ale mimo wszystko to jaka jest nienawiść (w necie pełno tej mowy jest) zaczyna mnie przerażać... Są granice, wściekłości i wielu temu podobnych uczuć chyba warto jednak przystopować z takimi wyzwiskami i groźbami (obrzucenie piłkarzy jajkami serio ludzie??? -.-).
Ogarnąć emocje przede wszystkim! To nadal są NASI RODACY! Nie jestem szczęśliwa z tego co się wydarzyło ale jakoś przy zwycięstwach to sami "kibice" są nagle. Ogólnie jest to mój JEDEN i jedyny komentarz w sieci na ten temat. Uznałam, że swoje zdanie wyrażę tutaj. Nie będę się tu z nikim kłócić bo nie mam takiego zamiaru, nie czepiam się też żadnego z Was, moja wypowiedź dotyczy całego tego syfu związanego z Mundialem.
Jak komuś nie pasuje, zapraszam na gołe klaty ubawa

RE: MUNDIAL 2018 - hogan - 26-06-2018

Mundial 2018. Znamy wysokość premii dla polskich piłkarzy

Reprezentacja Polski wróci do kraju już po fazie grupowej mistrzostw świata, ale PZPN i tak wzbogaci się o 8 mln dolarów. Mimo koszmarnej gry, na premię mogą liczyć również sami kadrowicze

Każdy z uczestników mundialu ma zagwarantowane od FIFA 8 mln w amerykańskiej walucie za sam udział w turnieju. Do tego dochodzi 1,5 mln tytułem zwrotu kosztów przygotowań do imprezy.

Przed mundialem zawodnicy wynegocjowali z futbolową centralą, że dostaną 40 procent premii, którą wywalczą dla Polski w Rosji. To oznacza, że kadrowicze podzielą się kwotą 3,2 mln dolarów.

Zdecydowanie więcej zarobią ekipy, które znajdą się w kolejnej fazie. Kończąc zmagania na 1/8 finału, można zainkasować 12 mln dolarów, zaś docierając do ćwierćfinału - 16.
Drużyna, która zajmie 4. miejsce, otrzyma 22 mln, 2 mln więcej natomiast przewidziano dla ekipy z najniższego stopnia podium.
Mistrz świata może liczyć na 38 mln dolarów, zaś finalista imprezy - na 28.

https://sportowefakty.wp.pl/ms-2018/762571/mundial-2018-znamy-wysokosc-premii-dla-polskich-pilkarzy

i co tu komentować ??? forsa , forsa płynie czy się gra czy tez gra co trudno nazwać gra .

RE: MUNDIAL 2018 - Marion - 26-06-2018

Smutne to ale prawdziwe.
Teraz kasa rządzi światem niestety. sadsmut3