RE: Młotek- wiedziałeś o tym? -
hogan - 15-10-2023
Wypróbuję przy okazji, to wtedy napiszę głupi czy nie.
uii - 15-10-2023
(15-10-2023, 10:42 )hogan napisał(a): Wypróbuję przy okazji, to wtedy napiszę głupi czy nie. 
A próbuj . Ale odejzyj jeszcze raz filmik . Pan wbił gwozdzia 2 cm od miejsca gdzie celowal,
a wbity gwozdek, już nie był prosty. To tez oznacza , ze może wyprysnąć w twoją stronę.
Lepiej nie za duży zamach.
Traf - 15-10-2023
@
uii jest takie stare przysłowie- jeśli coś wygląda na głupie, ale działa, to jednak takie głupie nie jest
hogan - 15-10-2023
No zgiął się trochę, bo siła uderzenia była mocna ale skąd Ty możesz wiedzieć gdzie chciał wbić
uii - 15-10-2023
(15-10-2023, 11:33 )hogan napisał(a): No zgiął się trochę, bo siła uderzenia była mocna ale skąd Ty możesz wiedzieć gdzie chciał wbić 
Patrz uważnie, przymierzał się do miejsca. Nie mocna siła.
Zamach młotkiem idzie po łuku , gwozdek powinien być skierowany bardziej do niego. A szczlina sïe rozszerza , 2...3 razy grubszy gwóźdź wszedł by lepiej, ale byłby za duzy. Masz młotek to popróbuj sama.
Mocno machniesz, to trafisz w promieniu 2cm ,gwoździk się skrzywi , albo wypryśnie na ciebie.
Lekko to wejdzie za słabo.
uii - 15-10-2023
(15-10-2023, 11:09 )Traf napisał(a): @uii jest takie stare przysłowie- jeśli coś wygląda na głupie, ale działa, to jednak takie głupie nie jest 
Wbij tak ze 100 gwoździ, ale nie w klocek , zbuduj bude dla psa, szope, szafke, karmik.
Wtedy powiedz że działa.
Kaktus mi prędzej wyroś nie na dłoni niż ta buda.
Najlepiej z kamerką to przynajmniej wszystkich rozweselisz
Traf - 15-10-2023
O wkrętakach z magnesem też kiedyś mówiono, że zbędny gadget...
uii - 15-10-2023
(15-10-2023, 15:44 )Traf napisał(a): O wkrętakach z magnesem też kiedyś mówiono, że zbędny gadget...
Jak mowisz o wkrętaku na 6kontne bity , to chyba jakieś przymuły tak mówiły.

Tyle że magnes tam nie jest najważniejszy , niektóre mają zatrzask.
Podobnym do tego zrobiłem kabine do łodzi , oprucz miałem prządny nóż i piłe .

Bez prądu bo robiłem to na plaży. Ma juz ze 30 lat , co prawda naprawiana ale dalej sie trzyma.
Maksiu - 15-10-2023
(14-10-2023, 22:31 )hogan napisał(a): Z kosą latam jak fryga, na Mazurach mówi się wyklepać kosę i owszem, wyklepywałam od dziecka, szkoła
dziadka
W tej całej robocie babka do czegos się przydała?
hogan - 15-10-2023
(15-10-2023, 19:15 )Maksiu napisał(a): (14-10-2023, 22:31 )hogan napisał(a): Z kosą latam jak fryga, na Mazurach mówi się wyklepać kosę i owszem, wyklepywałam od dziecka, szkoła
dziadka
W tej całej robocie babka do czegos się przydała?
Babka czy babcia?

Nieważne, wszystkie trzy się przydały.