Kordialne
Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Zdrowie (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych (/showthread.php?tid=6843)

Strony: 1 2 3

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - Jimmy - 08-02-2023

(08-02-2023, 19:55 )hogan napisał(a):  Zwykłe mleko ze sklepu, do niczego się nie nadaje, nawet do picia, bo to nawet przy mleku nie stało.

No, jakby nie było kwaśne jest, smakuje podobnie jak te dawniesze zsiadłe mleko,które robiła moja babcia i mama.

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - hogan - 09-02-2023

Nie rozumiem. Pijesz mleko z kartonu które robi się kwaśne? Toć to trucizna!

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - Jimmy - 09-02-2023

(09-02-2023, 6:24 )hogan napisał(a):  Nie rozumiem. Pijesz mleko z kartonu które robi się kwaśne? Toć to trucizna!

Nie , nie piję mleka z kartonu.U nas w Nowogrodzie można kupić mleko zsiadłem w plastikowych kubeczkach.Niestety nie  wiem jak ono jest robione,ale ma smak podobny do tego ,które robiła moja babcia czy mama.

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - hogan - 10-02-2023

Sprawdź skład tego zsiadłego mleka. Pisałam wcześniej co takiego kupne mleko może zwierać a jak zawiera coś więcej, to je wywal.

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - Jimmy - 10-02-2023

(10-02-2023, 0:00 )hogan napisał(a):  Sprawdź skład tego zsiadłego mleka. Pisałam wcześniej co takiego kupne mleko może zwierać a jak zawiera coś więcej, to je wywal.

kupiłem dzisiaj zsiadłem mleczko.Poza zagęszczaczami nie zawiera żadnych e substancji ubawa2 Przynajmniej tak pisze na opakowaniu.

A zagęszczacze, to jak myślisz, co to jest? Ja bym to bez wahania wywaliła do kosza.

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - Jimmy - 10-02-2023

(10-02-2023, 20:39 )hogan napisał(a):  A zagęszczacze, to jak myślisz, co to jest? Ja bym to bez wahania wywaliła do kosza.

A weż kup coś bez zagęszczaczy w sklepie

Prawie, że na wsi mieszkasz, odwiedź sąsiada co ma krowę i kup mleko od niego, postaw na zsiadłe i finito ubawa

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - ngruby - 11-02-2023

Zwierzęta jak np Psy regenerują florę bakteryjną w inny sposób. Gdy pies ma problem z florą bakteryjną często zjada kupę niewiadomego pochodzenia. W Medycynie istnieje coś takiego jak przeszczep kału. Do żołądka wprowadza się rurę , którą wprowadza się starannie wyselekcjonowany ludzki kał.

RE: Flora bakteryjną w układzie pokarnowych - hogan - 11-02-2023

Cytat:Gdy pies ma problem z florą bakteryjną często zjada kupę niewiadomego pochodzenia.

Wybacz ale bajki opowiadasz ubawa2

Pies, który zjada kał innego psa, oznacza że jest źle odżywiany i brakuje mu jakichś składników a znajduje je w kale innych psów lub
w innych śmieciach.