RE: Egzekucja kobiety w Indiach -
hogan - 27-02-2021
Po części mogę się zgodzić, bo nie wiem czy masz rację. Jak się nad tym zastanawiam, może tak być ale nie musi.
Bo gdyby ktoś zamordował innego człowieka w innych okolicznościach, nie wahałabym się. Wiem też, że umiem
myśleć racjonalnie, nie kierując się emocjami ale jedno jest pewne. Zawsze wszystko muszę rozważyć, wybadać
co jak było, że do tego doszło. A wtedy dopiero mogę postawić osąd. Dla jednych, być może byłabym dobrym sędzią
ale dla innych wydałabym się katem.

Tu jest jeszcze jedna rzecz. Skoro była niepoczytalna(z miłości, jak napisałeś), to tym bardziej nie powinna być
skazana na śmierć, bo ludzi niepoczytalnych nie poddaje się egzekucji, tylko odsyła na psychiatryk ale tak jak
znam psychiatryki, śmierć byłaby chyba lepszym rozwiązaniem. Inaczej zrobiliby z niej królika doświadczalnego.
I dobrze myślałam, że nie chodzi tu tylko o miłość ale i o podziały a więc pokazała kto rządzi, co nie oznacza, że to
popieram. Pochodzi z zamożnej rodziny, była nauczycielką i nadal jej adwokat odwołuje się od wyroku.
Hinduska dziennikarka Swati Goel Sharma, publicystka "Times of India" i "Hindustan Times" uważa, że do zbrodni doprowadziła kobietę "zakazana miłość" i anachroniczne podziały, które wciąż obowiązują we współczesnym społeczeństwie Indii. Według niej rodzina nie akceptowała związku kobiety i mężczyzny, którzy pochodzili z dwóch różnych środowisk.
Izydor hrabia Psinka - 27-02-2021
(27-02-2021, 12:41 )hogan napisał(a): Tu jest jeszcze jedna rzecz. Skoro była niepoczytalna(z miłości, jak napisałeś), to tym bardziej nie powinna być
skazana na śmierć, bo ludzi niepoczytalnych nie poddaje się egzekucji, tylko odsyła na psychiatryk
To niemożliwe, nikt nie uzna miłości za chorobe psychiczną. Gdyby ta się stalo to 3/4 społeczeństwa należałoby zamknąć w psychiatryku. Chociaż niektórzy psychiatrzy twierdzą że jest to stan przypominający obłęd
hogan - 27-02-2021
I koło się zamyka. No cóż, nie mam wpływu na to co się z nią stanie ale i tak, nie daje mi to spokoju.
Izydor hrabia Psinka - 27-02-2021
(27-02-2021, 16:54 )hogan napisał(a): No cóż, nie mam wpływu na to co się z nią stanie ale i tak, nie daje mi to spokoju. 
To dobrze, oznacza to że jest w tobie CZŁOWIEK
hogan - 27-02-2021
A może dyjabeł jakowyś
Izydor hrabia Psinka - 28-02-2021
(27-02-2021, 20:16 )hogan napisał(a): A może dyjabeł jakowyś 
Nie kuś, Uwielbiam kobiety którym się wydaje że diabła pod skórą maja
hogan - 28-02-2021
Nie przyszłoby mi to do głowy, że mogę jeszcze kusić jakiegoś mężczyznę
(28-02-2021, 8:16 )hogan napisał(a): Nie przyszłoby mi to do głowy, że mogę jeszcze kusić jakiegoś mężczyznę 
Dlaczego?? Kobiety robią to od biblijnego raju.
hogan - 28-02-2021
A wcześniej nie robiły?

No bo raj biblijny powstał ze 300 lat temu wraz z biblią.
(28-02-2021, 13:02 )hogan napisał(a): A wcześniej nie robiły?
No bo raj biblijny powstał ze 300 lat temu wraz z biblią. 
Obawiam się że troszeczke się pomyliłas w datowaniu. Ale to w sumie bez znaczenia. Ta bajka głosi że pierwszymi ludzmi byli Adam i Ewa. I to Ewa skusila Adama. Potem niejaka Afrodyta skusiła Parysa obiecując mu niejaka Helene i to doprowadzilo do tragedii. Potem pewna Monika L skusila prezydenta USA przy pomocy cygara i to też do tragedi doprowadziło. Kobiety od zawsze kusiły, a my uwielbiamy być wystawiani na pokuszenie.