RE: Co to jest koronawirus -
karbon - 02-07-2020
Będąc w szpitalu widziałem jeden przypadek. Nie zmienił jednak mojego podejścia do tematu.
hogan - 02-07-2020
Jeden przypadek. A ile było przypadków ze złamaniem, czy podobnych do Twoich?
karbon - 02-07-2020
Był na sali sanitariusz. Mówił że był świadkiem jak gościu zmarł po wypadku na budowie a mu wpisali że na koronawirusa.
hogan - 02-07-2020
No właśnie i to cały koronawirus, ech, szkoda słów.
bonaparte - 02-07-2020
Jakiś kolega mojej koleżanki niby miał wynik testu że ma Koronawirusa, ale ostatnio mi powiedziała że podobno okazało się teraz że wcale nie mia łKoronawirusa.
Z osób które ja znałem to chyba tylko Jarubas (taki polityk z Kielc) miał Koronawirusa. A znam go tyle że parę razy go widziałem w życiu. Poza tym żaden z moich znajomych nie miał Koronawirusa, albo nic o tym nie wiem.
Zresztą wystarczy spojrzeć na liczbę chorych, to mały promil, niewielkie jest prawdpodobieństwo że zna się kogoś takiego...
hogan - 02-07-2020
To tak jak z każdą chorobą, w otoczeniu mało prawdopodobne, że akurat kogoś na coś chorego znamy.
Ilu mam znajomych, rodziny czy tylko ludzi znanych z widzenia i z tych wszystkich, z tysięcy ludzi, tylko
znam cztery, które miały raka i jedną kobietę co miała problem z płucami. A na poważną, śmiertelną
grypę, chorował dziesiątki lat temu mój tatko. A oni robią z tego taki problem, jak by to była jedyna
poważna choroba. Przypomniało mi się, że na AIDS znałam chorego tylko jednego człowieka i to wyłącznie
z internetu.