RE: Armenia Erewań -
bonaparte - 16-12-2018
Nad polskie morze juz bym nie jechał, powiem tak można spokojnię sobie załatwić bilety Ryanair super tanie nad morze Śródziemne np. Włochy czy Hiszpania, tani nocleg znaleźć i mamy i pogodę i ciepłe morze. Szczególnie ze no ode mnie jedzie się nad morze z 8 godzin, pociągi nie tańsze niż samolot.
ewus - 16-12-2018
Większość moich znajomych twierdzi, że lepiej im wykupić wczasy za granicą niż nas naszym morzem. Podobno jest ta sama kasa a pogoda może być nieciekawa. Wolą ewentualnie dołożyć więcej i wiedzieć, że woda będzie ciepła a i z pogodą będzie lepiej.
Sama chciałabym zobaczyć Grecję lub Hiszpanię, Włochy z resztą też, ale... właśnie, ALE. Obawiam się tego co się dzieje w tych krajach odnośnie tych wszystkich uchodźców. Jakoś nie marzy mi się wyjechać i jeszcze gratis guza sobie nabić
bonaparte - 11-02-2019
Z tymi uchodźcami to jest według mnie spora przesada. Na Malcie niby są obozy dla uchodźców, ma być ich tam sporo, a żadnego nie spotkałem jak tam byłem.
Według mnie trzeba sprawdzać w internecie najlepiej na forach podróżniczych konretne miejsce- tam napiszą czy jest bezpiecznei.
karbon - 16-02-2019
(11-02-2019, 22:33 )bonaparte napisał(a): Z tymi uchodźcami to jest według mnie spora przesada. Na Malcie niby są obozy dla uchodźców, ma być ich tam sporo, a żadnego nie spotkałem jak tam byłem.
Według mnie trzeba sprawdzać w internecie najlepiej na forach podróżniczych konretne miejsce- tam napiszą czy jest bezpiecznei.
Dokładnie tak jest. Jak sprawdzałem informacje przed wyjazdem to ostrzegano o uchodźcach a w efekcie ich nie było.
Raz miałem sytuacje że dzieci uchodźców weszły na teren hotelu (Atlantis, Lambi, Kos, Grecja). Akurat odbijaliśmy piłkę w basenie. Pograli z nami po czym przyszedł ich ojciec i ich wygonił z basenu. Poszli dalej ale dzieciaki bawiły się dobrze. My zresztą też bo widać że im to sprawiało frajdę a towarzystwo przy basenie to jakieś sztywne było i tylko leżeli na leżakach i żłopali piwo i drinki.
Kolejnego roku znów na Kos żadnego uchodźcy nie widziałem mimo że ostrzegano przed nimi. Nadmuchany balonik i tyle.
bonaparte - 29-03-2019
Planuje w pazdzierniku, strasznie sie napalilem na Armenie. Erywan i okolice w tydzien.
Problen w rym ze tam najlepiej dogadac sie po rosyjsku, wiec podtym wzgledem bedzie ciezko.
hogan - 30-03-2019
Jak po rosyjsku, to i po polsku da radę
karbon - 30-03-2019
Dasz radę. Mowa ciała zawsze wygra
satox - 30-03-2019
(29-03-2019, 21:51 )bonaparte napisał(a): Planuje w pazdzierniku, strasznie sie napalilem na Armenie. Erywan i okolice w tydzien.
Problen w rym ze tam najlepiej dogadac sie po rosyjsku, wiec podtym wzgledem bedzie ciezko.
Zawsze możesz nauczyć się podstaw rosyjskiego w sieci są darmowe kursy.
karbon - 30-03-2019
Rosyjski tylko pozornie jest podobny do polskiego. To dwa różne języki.
hogan - 30-03-2019
W zasadzie to dwa różne języki ale jak powiesz po polsku "dzień dobry" ale zaciągając po rosyjsku, to zrozumieją.