Kordialne
Kosiarka - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Moda/ uroda/ wnętrze (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=172)
+--- Wątek: Kosiarka (/showthread.php?tid=3140)

Strony: 1 2 3

RE: Kosiarka - Siwy - 18-05-2017

Kupić kozę i po sprawie.Trawa wykoszona,mleko i sympatyczne towarzystwo

RE: Kosiarka - karbon - 18-05-2017

(18-05-2017, 7:28 )Siwy napisał(a):  Kupić kozę i po sprawie.Trawa wykoszona,mleko i sympatyczne towarzystwo

Dobry pomysł. A i Heron nauczyłby się pasterstwa przy pilnowaniu kozy.

RE: Kosiarka - hogan - 18-05-2017

Nie wiem co jest powodem Karbonku, że u Ciebie zdjęcie się nie wyświetla, może musisz jakie aktualizacje zrobić
labo Adobe Flesch Player nie działa i to też może być z powodu braku aktualizacji. A może z telefonu wchodzisz?
Czy tabletu, to wtedy różne cyrki mogą się dziać. ubawa

DO kozy, musiałabym codziennie chodzić, choćby po to aby wydoić a nie dałabym rady tak codziennie. ubawa
Opcja mi się też taka podoba.

RE: Kosiarka - karbon - 18-05-2017

Hogan ja też nie wiem i nie wnikam. Staram się nie wrzucać do komputera co popadnie. Pewnie nie mam wszystkich programów ale niech tak zostanie.

RE: Kosiarka - hogan - 28-06-2017

(16-05-2017, 23:47 )hogan napisał(a):  Jeszcze nie kupuję ale zastanawiam się nad wyborem kosiarki.

Czy taki wybór jest dobry?

http://www.marax.eu/kosiarka-spalinowa-nac-ls50-675ex-hs-moc-60km-szer-ciecia-50cm-silnik-bs-675-p-1160.html

Z tego co wiem, to powinnam rozglądać się za kosiarką, która ma mocny napęd, ma też duże tylne koła, silnik B&S i metalową
obudowę. Ta powyższa to ma a teren jaki będę miała do koszenia, pokryty jest dołkami, górkami, kretowiskami, jest
sporo drzew i krzaków. Niektórzy uważają, że może też być dobra kosiarka z tworzywa... plastykowego/ sztucznego
ale ja chyba jednak, stawiam na metalową.

Co mi doradzacie, bo jestem laikiem w tej dziedzinie a najchętniej, wcale nie kosiłabym trawy, tylko bym na niej
sobie leżała. ubawa2

Właśnie tę zamówiłam i napiszę kiedyś, jak będzie się sprawowała.

RE: Kosiarka - hogan - 29-06-2017

Jestem w szoku! Dostawa ekspresowa w jeden dzień aż z Krakowa! :o 
Już stoi u mnie w domu zapakowana ale za to kurier, za wniesienie do domu, wziął AŻ 45 zł!   boisie 
No waży niby 30 kg ale kurier mówił, że nie wierzy, że tylko 30, mówił, że przynajmniej 40 musi ważyć.

A tu dowód zakupu, przypieczętowany łapką Herona  :lol:

[Obrazek: 48757518865440100699.png]

[Obrazek: 54529960242856551354.png]

RE: Kosiarka - karbon - 01-07-2017

Łotr a nie kurier. Aż tyle za wniesienie??!!!
Ostatnio robiłem przeprowadzkę z Warszawy do Berlina. W Warszawie znoszenie po schodach z pierwszego piętra. Kartony ciężkie że hej. Zwłaszcza te z książkami. Nawet zakwasy miałem. W Berlinie niby winda ale do windy kawałek ze 200 metrów po korytarzach, schodkach i później z półpiętra do mieszkania znów po schodach i całą długość korytarza. W wysokich temperaturach koszulka mokra zarówno przy załadunku jak i rozładunku. Nawet nie śmiałem zapytać o jakiekolwiek pieniądze. Taka praca. Wypadnie cięższy rozładunek więc trudno (chyba że nadawca lub odbiorca pyskaty to wtedy inna bajka). Kobitka z małym dzieckiem na ręku miała mi pomagać w noszeniu? Nie wyobrażam sobie tego. Dostałem za noszenie 30 euro. Nie dostałbym nic to też dobrze. Fakt że tym razem przyjąłem napiwek pierwszy raz bez skrupułów bo po rwie kulszowej znów mi się odezwało i kulałem przez kilka dni. Ale miło było nikt nikomu nie narzucał cen. To chore żeby za wniesienie kosiarki żądać aż tyle pieniędzy.  :dashi: Jakby na mnie trafiło to wniósłbym Ci za darmo i nie śmiałbym prosić o jakąkolwiek złotówkę... Ten kraj na psy schodzi...

RE: Kosiarka - FigGa - 01-07-2017

jak kupujesz np. łóżko na runku to masz dowóz grats ale za wniesienie juz musisz zapłacić...

RE: Kosiarka - hogan - 02-07-2017

Dziękuję Karbonku, to miłe z Twojej strony co napisałeś buziak 
No niestety i tacy bywają jak u mnie. Ja nie jestem z tych, co by nie dali napiwku ale z góry narzucanie swojego napiwku, jest
dla mnie co najmniej, niegrzeczne. Dostał też puszkę zimnej pepsi bo wiem, że było gorąco... no cóż...

Figuniu, kurier ma aderes nie dostarczenia do bloku lecz do mieszkania a u mnie adres jest mieszkania.

Na przykład, jak ktoś mieszka w bloku pod adresem Kowalskiego 8/ 10 to nie ma kurier dostarczyć pod blok numer
osiem ale pod drzwi numer 10.

RE: Kosiarka - Siwy - 02-07-2017

Chyba rybka ma rację.