RE: Dinozaury i ludzie -
hogan - 04-05-2016
Dowody temu przeczą a podałam je wcześniej i do dziś dnia, żaden naukowiec nie zaprzeczył, bo
nie mają na to wyjaśnienia.
rewind - 04-05-2016
Nie podalas zadnych konkretow.Albo trzymamy sie faktow - i wtedy jest logiczny wywod, albo mrzonek-i wtedy rozmowa prowadzi donikad.
Czy jakis wiarygodny instytut naukowy lub chcoaiz naukowiec zbadal te petroglify na autentycznosc i na wiek?
jesli tak-nazwisko tego naukowca i jaka metoda badal.
ro_bot - 04-05-2016
(04-05-2016, 20:50 )hogan napisał(a): Albo też, dlaczego jak jedne były mięsożerne, to były też w tym czasie też dinozaury
roślinożerne. Jak też dlaczego wszystkie nie zaczęły jeść mięsa zamiast roślin?
Trochę odbiegnę od tematu.Niedźwiedziowate są wszystkożerne a że panda preferuje bambus-pewnie poszła na łatwiznę zadowalając się tym,czego ma pod dostatkiem bez większego wysiłku,jednak nie wyszło jej na zdrowie-na wyginięciu.
Typowemu drapieżnikowi nie poszło by tak łatwo w przestawieniu się na rośliny czy roślinożercy na mięso ze względu na budowę układu pokarmowego od uzębienia po enzymy trawienne.
W naturze i jedni i drudzy są potrzebni.
Hogan,co do podważalności czasu,metoda radioaktywnego węgla C14 jest wiarygodna i z cyframi byłoby przejrzyściej.
hogan - 04-05-2016
(04-05-2016, 21:08 )rewind napisał(a): Nie podalas zadnych konkretow.Albo trzymamy sie faktow - i wtedy jest logiczny wywod, albo mrzonek-i wtedy rozmowa prowadzi donikad.
Czy jakis wiarygodny instytut naukowy lub chcoaiz naukowiec zbadal te petroglify na autentycznosc i na wiek?
jesli tak-nazwisko tego naukowca i jaka metoda badal.
Okropnie nie lubię kopania się z koniem, wiesz?

Nie podałam, bo nie widzę potrzeby, bo jak coś podaję, to znaczy, że są na to dowody. Nic nie biorę
z powietrza.
Napisałam chyba wyraźnie, że żaden naukowiec nie zaprzeczył(było badane przez wszystkie największe instytucje), każdy
milczy a w takim przypadku oznacza, że nie mają wytłumaczenia i wolą milczeć. Przez wiele takich właśnie dowodów, ich
naukowe dowody padają w gruzach.
Nie wiedzą jak się zachować, co odpowiedzieć, itd.
ro_bot napisał(a):Trochę odbiegnę od tematu.Niedźwiedziowate są wszystkożerne a że panda preferuje bambus-pewnie poszła na łatwiznę zadowalając się tym,czego ma pod dostatkiem bez większego wysiłku,jednak nie wyszło jej na zdrowie-na wyginięciu.
Typowemu drapieżnikowi nie poszło by tak łatwo w przestawieniu się na rośliny czy roślinożercy na mięso ze względu na budowę układu pokarmowego od uzębienia po enzymy trawienne.
W naturze i jedni i drudzy są potrzebni.
Hogan,co do podważalności czasu,metoda radioaktywnego węgla C14 jest wiarygodna i z cyframi byłoby przejrzyściej.
No właśnie, niedźwiedziowate są wszystkożerne a więc dlaczego naukowcy na SIŁĘ z pandy chcą zrobić zwierzę dawniej
mięsożerne? Moim zdaniem to kolejny ich wymysł.
Metoda węglowa dawno przeszła do lamusa bo nie daje dużej gwarancji prawdopodobieństwa(tylko prawdopodobieństwa).
rewind - 04-05-2016
To nie jest zadne kopanie.
Wymiana mysli polega na tym,ze ja przedstawiam swoja mysli i jesli chce byc wiarygodnym dowody,a Ty swoja i dowody.Ja jak tylko moge wstawiam zrodlo informacji (link),zeby nie byc goloslownym, i podaje konkrety-daty, cyfry, fakty.Do takiego sposobu rozumowania jestem przyzwyczajony i taki jest dla mnie sensowny.
Nie pisze "istnieja dowody",tylko je przytaczam,bo twierdzenie czegos bez podstaw nie posuwa rozmowy naprzod.
Jezeli wiesz kto badal petroglify i z jakim skutkiem to podaj.Jezeli nie to argument upada.
ro_bot - 04-05-2016
No cóż,niedźwiedź polarny podobnie jak panda też się wyspecjalizował tylko że na drapieżnika.
Przypuszcza się,że niedźwiedziowate wykształciły się z psowatych więc ci naukowcy tak całkowicie nie błądzą
hogan - 04-05-2016
Rewind ale w tym temacie zaznaczyłam, że nie chcę żadnych dowodów ani dat, chcę normalnej dyskusji właśnie
na podstawie tego jak sami myślicie a nie sugerując się na kimś, kto też jest tylko z resztą człowiekiem.
Robociku a masz na to dowody? :ubawa:
rewind - 04-05-2016
napisalem,ze wg mnie dinozaury nie mogly zyc z czlowiekiem.Ty na to,ze sa dowody,ze tak nie jest.ja na to zebys przedstawila dowody.Ty na to,ze mam nie żądać dowodow.Gdzie tu sens i logika.
Zmeczyla mnie ta dyskusja.Zabiera czas i nie prowadzi do zadnych rzeczowych wnioskow.Proces myslowy przebiega bardzo chaotycznie.
Dobranoc.
hogan - 04-05-2016
Ale ja nie chcę żadnych dowodów na podstawie źródła a na podstawie tego co sam uważasz za słuszne.

Czyli chciałam Twój dowód na to, że masz rację.
ro_bot - 04-05-2016
W takich tematach przeważnie zwyczajny człowiek,nieprowadzący specjalistycznych badań musi opierać się na tym,co kiedyś przeczytał,zobaczył czy usłyszał.
Dyskusja w zasadzie polega na podawaniu przykładów,które są dla nas najbardziej wiarygodne.