RE: Balkon -
hogan - 08-04-2016
A dlaczego płytek nie? Ja zamierzam kłaść płytki w całym mieszkaniu ze względu na psa.
Albo nawet takie, z wkładką dywanową, można swobodnie na tarasie położyć:
![[Obrazek: plytki-z-wkladka-dywanowa-original.jpg]](http://www.b2b-partner.pl/gallery/3_38516/plytki-z-wkladka-dywanowa-original.jpg)
A z normalnych pytek, teraz jest bardzo szeroki wybór, mogą być nawet drewno- podobne:
Czy też takie, to łatwe w utrzymaniu czystości:
Siwy - 08-04-2016
Na razie nie, by nie podnosic poziomu.
Jak przyjdzie ewentualnie ten ogròd, czyli nowe pomieszczrnie, wtedy ocieplenie etc I nie chce by poziom podlogi , posadzki etc był wyzszy niz w salonie, ogolnie parteru.
hogan - 08-04-2016
Na to wygląda, z tego co piszesz, to albo zrobiono za niską podłogę w salonie lub za wysoką na tarasie.
Siwy - 08-04-2016
(08-04-2016, 10:17 )hogan napisał(a): Na to wygląda, z tego co piszesz, to albo zrobiono za niską podłogę w salonie lub za wysoką na tarasie. 
Hehehe dobre, pewnie; dom za nisko stoi.
Izuniu posadzki, czy podłogi na końcu się robi. Można by dać płytki na calosci i na to stawiać ta konstrukcje, ale chcę by ów ogród był kolejnym pomieszczeniem, salonem, zatem posadzka od betonu musi być odizolowana.
Izolacja pozioma od wilgoci i styropian, potem wylewka i końcowa posadzka lub podłoga.
Na reszcie szescdziesieciometrowego tarasu same płytki, kostka czy inne wykończenie będzie.
hogan - 08-04-2016
To normalne, że to wszystko trzeba wykonać, jeśli ma być dodatkowym pomieszczeniem i w takim razie, jak teraz
zrozumiałam, wygląda, że przez wszystkie warstwy na tarasie, podłoga będzie wyższa... i co teraz?
Kuć podłogę w salonie?

Ja proponowałabym nie dawać styropianu albo zrobić ze schodkami, też byłoby fajnie.
Na przykład tu zobacz...
Albo to też nie głupie:
Albo to nawet mi się podoba i jeszcze z 20- 30 cm. wyżej bym zrobiła i byłaby dodatkowa ściana w salonie a przy tym
więcej przestrzeni do zagospodarowania: