RE: Objawienie Jezusa na rachunku! -
hogan - 19-07-2015
Ja tu zgadzam się z Adamusem. Nikt nigdy nie widział wizerunków takich osób jak Jezus czy Jego matka a więc jak może to zobaczyć
na takim czymś czy w kliszy tym bardziej.
FigGa - 20-07-2015
no to wychodzi na to, że na tym paragonie zrobiły się jakieś przebarwienia i przypadkowo przypominają jakąś twarz
hogan - 20-07-2015
A ludzie zaraz kojarzą z twarzami z wyobraźni malarzy
mysz - 20-07-2015
(19-07-2015, 13:46 )FigGa91 napisał(a): no a Ty co tam widzisz? (zakładamy, że zdjęcie jest prawdziwe i nie przerobione)
widzę twarz...ale skoro rachunek znalazł się na podłodze, mógł się zamoczyć, czymś nasiąknąć, częściowo wyblaknąć (te r-nki mają tendencję do blaknięcia), powstały plamy, które tak się ułożyły, że widoczna jest twarz...i cała filozofia....ale żeby wymyślać, że to Jezus, to już jakaś paranoja granicząca z fanatyzmem

:wrzeszcz: ...albo chcą na tym zarobić, zwerbować łatwowiernych i jeszcze mieć z tego kasę...np. oprawić brudny kwitek w ramki i będą ściągać pielgrzymki, będą wrzucać pieniążki do skrzynek...ileż to takich przypadków było nawet w Polsce...gdzieś Matka Boska ukazała się na brudnej szybie, na zalanej ścianie, na dachu...i pielgrzymki....dziwne tylko, że najczęściej w takich zabrudzonych miejscach, gdzie łatwo o zacieki i w nich można wypatrzeć co tylko wyobraźnia podpowie :zdziwienieke:
FigGa - 20-07-2015
no właśnie o to mi chodzi, że faktycznie na tym paragonie widać twarz ale moim zdaniem to czysty przypadek ułożenia plam i nic więcej.
o jak już tak mówimy o Jezusie, to ja bym powiedziała, że mi się ta twarz kojarzy bardziej z twarzą Boga niż Jezusa... nie wiem czemu.
hogan - 20-07-2015
No jeszcze lepiej

Z twarzą Boga? Figa... już nic nie skomentuję ale z tego co mi jest wiadome, to Boga nikt nie widział
FigGa - 20-07-2015
no tak mi wyobraźnia podpowiada
hogan - 20-07-2015
Ale że co? Wyobraźnia Ci podpowiada jak Bóg wygląda? :zdziwienieke:
Jimmy - 20-07-2015
A niby czemu Jezus Chrystus miałby sie na rachunku sklepowym objawić ?
hogan - 20-07-2015
Może dlatego aby ludzi odstraszyć od chciwości? :zdziwienieke: