RE: Czy wierzysz w duchy? -
hogan - 04-06-2015
Jaki smród? Metanu, siarkowodoru oraz amoniaku, gazy które świecą wydobywając się ze zwłok.
Siwy - 04-06-2015
(04-06-2015, 2:26 )hogan napisał(a): Jaki smród? Metanu, siarkowodoru oraz amoniaku, gazy które świecą wydobywając się ze zwłok.
No z tych gazów to tylko metan jest bezwonny, ale za to jaką petarde z niego można zrobić.
Przyczepić sobie rolki, odpalić w stosownym momencie i wszelkie bariery dobrego smaku i prędkości złamane.
Rossita - 04-06-2015
(03-06-2015, 10:44 )FigGa91 napisał(a): Wierzycie w duchy? Ja od zawsze czułam, ze coś w tym jest. A po za tym u mnie w rodzinie zdarzyło się parę dziwnych przypadków..
1. Moja mama była mała. Jej mama czyli (moja babcia) umarła i mój dziadek ożenił się jeszcze raz. I moja mama miała młodszego brata z tego drugiego małżeństwa mojego dziadka. I siedzieli kiedyś wieczorem w domu sami. Juz było ciemno. Nagle moja mama słyszy, że ktoś dobija sie do drzwi wejściowych. Poszła otworzyć a tam nikogo nie było (mieszkali w bloku). Obok drzwi był pokój a obok pokoju taka wnęka w ścianie. Ona się obraca po zamknięciu drzwi a tam taka biała postać w sukni! bez nóg (znaczy bez stóp)! Tak się wystraszyła, że wzieła swojego brata i na klatce schodowej czekali dopóki ktoś z pracy nie przyszedł.
2. Już sie urodziłam, mała jeszcze byłam. Zmarł jakoś wtedy niedawno mój dziadek (tata mojej mamy). Mama ze mną sama była w domu i siedziałyśmy w takim małym pokoju. I nagle w dużym pokoju mama słyszy taki dzwięk jak by jakieś kajdany spadały, metal i tak dalej. Wychodzi do pokoju a tam wszytko w porządku. Twierdzi właśnie, że to był mój dziadek.
3. Siedziałyśmy kiedyś z koleżanką na niemieckim cmentarzu (nie wiem po co ale ona chciała). I był jakiś rozwalony grób i ona zaczeła tam zaglądać. I ja jej mówie, że tak się nie robi i żeby zostawiła w spokoju bo komuś spokój zakłóca. A ona dalej swoje. W pewnym momencie zobaczyłam kątem oka starszego pana. Był siwy z krótką brodą. Miał brązowy garnitur i buty, krótko obcięty. Obejrzałam się w jego kierunku ale już nigdzie go nie widziałam. Trochę szybko się ulotnił jak na starszego człowieka no ale ok. I w tym momencie moja koleżanka zaczęła krzyczeć i uciekać. I ja to samo. Jak juz uciekłyśmy pytam się czmeu tak wrzeszczała a ona, że tam była otwarta trumna i widziała człowieka i mi opisuje takie samego dziadka jak ja widziałam chwile przed tym jak zaczęła krzyczeć!
Jeszcze moja babcia miała dwa przypadki takie dziwne. Jak sąsiad u nich powiesił w kamienicy.
Albo u mnie w domu umarł dziadek i nieraz tez tak dziwnie się czuje lub jak chce przejść zn pokoju do łazienki np. to mam rażenie, że ktoś siedzi w drugim pokoju.
Wierzę podobnie jak hogan, dawniej też tak myślałam, że są dobre duchy ale teraz wiem, że są to demony i one najczęściej udają dobre a potem niszczą człowieka. Jak nie tego to w dziesiątym pokoleniu.
FigGa - 04-06-2015
Ale te duchy nic nie zrobiły a moja. Mama była wręcz przekonana ze to na pewno jej mama jest. Jedynie moja babcia hak umarła ten sąsiad to mówiła, że to było złe. Od razu jakoś ciemno się zrobiło i zimno i światła zgasł w kamienicy i mój tata był malutki o od razu się rozpala. Ale to tak wyglądało jak by dusza tego człowieka nie miała gdzie iść albo nie chciała
Rossita - 04-06-2015
Nieźle zbałamucił ten demon, za jednym razem tyle ofiar ściągnął na swoją stronę, które podważyły to, przed czym
Bóg ostrzega.

Jezus brzydzi się spirytyzmem, więc tego też się brzydzi. Napomina aby nie ufali ludzie w to
co zobaczą.
Rossita - 04-06-2015
Z internetu:
Cytat:Spirytyzm
Definicja: Przekonanie, że pierwiastek duchowy człowieka dalej żyje po śmierci fizycznego ciała i może się — zazwyczaj poprzez medium — kontaktować z żywymi. Niektórzy wierzą, że duchy są we wszystkich przedmiotach materialnych oraz w każdym zjawisku natury. Wykorzystywanie sił, które przypisuje się złym duchom, nazywa się magią. Biblia ostro potępia wszelkie formy spirytyzmu.
Kazn. 9:5, 6, 10: „Żyjący są świadomi tego, że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego (...) Przeminęła też ich miłość i ich nienawiść oraz ich zazdrość i już po czas niezmierzony nie mają udziału w niczym, co ma się dziać pod słońcem. Wszystko, co twoja ręka ma sposobność zrobić, rób całą swą mocą, bo nie ma pracy ani snucia planów, ani poznania, ani mądrości w Szeolu [grobie] — w miejscu, do którego idziesz”.
Ps. 146:4: „Duch jego uchodzi, a on wraca do swej ziemi; w tymże dniu giną jego myśli”.
W Objawieniu 18:23 powiedziano, że praktykami spirytystycznymi Babilonu Wielkiego „zostały wprowadzone w błąd wszystkie narody”. Spirytystyczna praktyka rozmawiania ze zmarłymi to w rzeczywistości perfidny podstęp, a jego ofiary nawiązują kontakt z demonami (aniołami, którzy samolubnie zbuntowali się przeciw Bogu), często słyszą niepożądane głosy i bywają napastowane przez te złe duchy.
Gal. 5:19-21: „Jawne zaś są uczynki ciała, a są nimi: rozpusta, nieczystość, rozpasanie, bałwochwalstwo, uprawianie spirytyzmu (...) Co do nich przestrzegam was, jak już was przestrzegłem, że ci, którzy się czegoś takiego dopuszczają, nie odziedziczą królestwa Bożego”.
2 Kor. 11:14, 15: „Sam Szatan ciągle się przeobraża w anioła światła. Nic zatem wielkiego, jeśli również jego słudzy ciągle się przeobrażają w sług prawości”.
Izaj. 8:19: „Gdyby wam powiedzieli: ‚Zwróćcie się do mediów spirytystycznych albo do mających ducha przepowiadania, którzy kwilą i mówią półgłosem’ — czyż każdy lud nie powinien się zwracać do swego Boga?”
Kapł. 19:31: „Nie zwracajcie się do mediów spirytystycznych i nie radźcie się tych, którzy trudnią się przepowiadaniem wydarzeń, żebyście przez nich nie stali się nieczyści.
W Rodzaju 6: 1-4 czytamy o tym, że źle aniołowie przybierali ludzką postać i żyli z ziemskimi kobietami.
A więc demony(złe anioły) mogą przybrać ludzką postać, czyli duchy mogą udawać ludzi jakich chcą.
hogan - 04-06-2015
(04-06-2015, 2:41 )Siwy napisał(a): (04-06-2015, 2:26 )hogan napisał(a): Jaki smród? Metanu, siarkowodoru oraz amoniaku, gazy które świecą wydobywając się ze zwłok.
No z tych gazów to tylko metan jest bezwonny, ale za to jaką petarde z niego można zrobić.
Przyczepić sobie rolki, odpalić w stosownym momencie i wszelkie bariery dobrego smaku i prędkości złamane. 
Przede wszystkim każdy z nich świeci i każdy jest obecny przy rozkładających się zwłokach a nawet w mieszaninach są trujące, bo
to te gazy co wchodzą miedzy innymi w skład jadu trupiego.
Shantie - 21-07-2015
Nie wierzę. Ja wiem że jest coś takiego po prostu.
Nie zawsze są to błąkające się dusze. Powiem więcej- jeśli zjawa nie nawiązuje kontaktu, bądź wciąż odtwarza tą samą scenę, nie jest to na 100% zjawa, ale projekcja między wymiarowa.
Jeśli istnieją wymiary czasoprzestrzenne i to wszystko działa na takiej zasadzie jak system superkomputera, to jest tam również miejsce na błędy. Ja to nazywam ''dziurką od klucza'', widzimy sceny rozgrywające się w innym czasie/wymiarze. Jeśli ktoś widzi starych mieszkańców domu, to oni po prostu chodzą po swoim domu, w swoich czasach, a nie tu i teraz jako duchy. Nie wiem dokładnie jak to działa, ale jest na pewno częstsze niż ''dusze''.
Pociągi-widma to też jakieś zapętlenia z czasoprzestrzeni.
hogan - 21-07-2015
Shantie, jak więc wytłumaczysz gdy owe duchy będą straszyły człowieka i to nie byle jak. Załóżmy, że będę Ciebie nachodziły
i próbowały omamić? Psychika płata figla?
FigGa - 21-07-2015
zgadzam się z Hogan... przecież już bywały takie przypadki... chociaż to co mówi Shantie tez ma jakiś sens