Kordialne
Alergia - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Zdrowie (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Alergia (/showthread.php?tid=1497)

Strony: 1 2 3

RE: Alergia - FigGa - 15-06-2017

będę dłużna oczko

RE: Alergia - FigGa - 20-06-2017

a wracają do tematy, dzisiaj taki skwar a ja na razie nie odczuwam skutków alergii, ale nie patrzałam na pogodę dla alergików, może dzisiaj nie ma takiego pylenia.

RE: Alergia - Wąsatka - 22-06-2017

Dawno temu, przy pierwszym antybiotyku lekarka zapisała mi tak na wszeli wypadek aleric. Miał w składzie loratadynę. Dziwne zdarzenie, po śmierci mojego kota, zaczęłam mieć uczulenie na kocią sierść. Aleric zadziałał. Potem alergia minęła, od tak. Mam teraz zawsze przy sobie, tak na wszelki wypadek, bo kiedyś coś mnie dopadło, nie wiem co. To było jak wstrząs. Loratadyna zadziałała.

RE: Alergia - FigGa - 23-06-2017

muszę spróbować

RE: Alergia - Wąsatka - 23-06-2017

Jeśli mogę podać (najwyżej zaliczę ostrzeżenie lub edytują), używałam LORATAN PRO kapsułki, jest bez recepty. LORATAN jest na receptę z refundacją. Kapsułki szybciej działają. Tabletki LORATADYNA też są całkiem dobre. Nie czuję się po tych lekach senna.

RE: Alergia - Siwy - 23-06-2017

(23-06-2017, 19:36 )Wąsatka napisał(a):  Jeśli mogę podać (najwyżej zaliczę ostrzeżenie lub edytują), używałam LORATAN PRO kapsułki, jest bez recepty. LORATAN jest na receptę z refundacją. Kapsułki szybciej działają. Tabletki LORATADYNA też są całkiem dobre. Nie czuję się po tych lekach senna.

Na ogólnoteoretycznych nie dają ostów za nazwy leków.(chyba)
Podczytuje temat bo opiekuje się alergiczką, a Allertek przymula okropnie i koliduje z połową innych leków, tyle że to specyficzna sytuacja.
Zobaczyłem że są też krople Allertek na ukąszenia.
Może ktoś zna nazwę czystego wapna, bez dodatków i niemusujące, bo do PEGa nie powinno takie być.

RE: Alergia - hogan - 23-06-2017

(23-06-2017, 20:37 )Siwy napisał(a):  Na ogólnoteoretycznych nie dają ostów za nazwy leków.(chyba)

Może ktoś zna nazwę czystego wapna, bez dodatków i niemusujące, bo do PEGa nie powinno takie być.
Nie wiem czy wszędzie i na wszystkich, tu z pewnością za takie coś, nie dostaje się ostów. ubawa
Tu dostaje się osty za nielegalne zapraszanie na inne fora i wstawianie linków gdzie popadnie.

Chodzi Ci o takie wapno, jak za dawnych czasów sprzedawali i dawali dla dzieci przy grypie i co ja je wylewałam do kwiatków? :zdziwienieke:
Jeśli tak, to nazywało się zwyczajnie, Calcium. Były w takich dużych tabletkach, oddzielnie pakowane w twardym jakby pozłotku
 rozerwalnym, rozpuszczalne.
Dziś, to są tabletki, podawane dla alergików, bo nie zawierają przede wszystkim aspartamu.

Wyglądało podobnie jak to ale było długie i cięte z metra :zdziwienieke:

[Obrazek: 0_0_productGfx_30169553.jpg]

RE: Alergia - Siwy - 24-06-2017

Dzięki Rybko. O coś takiego właśnie.

RE: Alergia - Wąsatka - 24-06-2017

Nie wiem Krzysiu jak to jest z interakcją w przypadku loratadyny. Mnie nic nie było, a czasami coś brałam. Wiadomo, trzeba sprawdzić.

RE: Alergia - Siwy - 24-06-2017

(24-06-2017, 0:36 )Wąsatka napisał(a):  Nie wiem Krzysiu jak to jest z interakcją w przypadku loratadyny. Mnie nic nie było, a czasami coś brałam. Wiadomo, trzeba sprawdzić.

To o mamę chodzi. Musiałem się wstrzelić by był odstęp między, a całkiem odstawić przy leczeniu grzybicy (paznokieć )
Ale jeszcze dość mocno przymulało mamę, niczym uspokajacze.
Rok(obecnie dwa przeszło) wcześniej tego nie spostrzegałem, bo i tak była w całkowitej afazji, bez kontaktu prawie.
Ale to też indywidualnie. Tak przty okazji zagadnąłem środowiskową, raz w miesiącu pobiera krew, to Ona nie jest w stanie prowadzić auta.Wręcz usypia po tym.
Stąd jakieś alergiczne sprawy to tylko objawowo mogę łagodzić.