Kordialne
Strach przed dentystą - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Zdrowie (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Strach przed dentystą (/showthread.php?tid=1477)

Strony: 1 2

RE: Strach przed dentystą - hogan - 31-05-2015

No a dlaczego nie? Ząb można stracić na całe życie a spodnie zawsze można kupić. ubawa Myślę, że to jest właśnie dobre porównanie.

RE: Strach przed dentystą - Siwy - 31-05-2015

Spodnie gdzie indziej sa noszone niz sztuczna szczeka.
Zle porownanie  wananana

A co ma miejsce noszenia do problemu? Uważam, że jak ktoś rzeczywiście chce leczyć zęby to wyleczy, choćby właśnie rezygnując z zakupu ciuchów.
Poza tym jak już piszesz o szczękach, to można je nosić w kieszeni spodni a więc mają wiele wspólnego tease2

RE: Strach przed dentystą - Siwy - 31-05-2015

No to warto miec silne kieszenie czyli dobre spodnie, takie moro bo.

RE: Strach przed dentystą - FigGa - 31-05-2015

(31-05-2015, 0:58 )hogan napisał(a):  No a dlaczego nie? Ząb można stracić na całe życie a spodnie zawsze można kupić. ubawa Myślę, że to jest właśnie dobre porównanie.

ale kupowanie spodni nie boli ubawa2 a wręcz jest bardzo przyjemne. 

hogan napisał(a):A co ma miejsce noszenia do problemu? Uważam, że jak ktoś rzeczywiście chce leczyć zęby to wyleczy, choćby właśnie rezygnując z zakupu ciuchów.
Poza tym jak już piszesz o szczękach, to można je nosić w kieszeni spodni a więc mają wiele wspólnego [Obrazek: tease2.gif]

ale ja mam jedne spodnie i one mi si e podrą to mam chodzić w dziurawych? czy bez? a isc do dentysty? no z dziura na tyłku mam chodzić?

I o to chodzi aby właśnie chodzenie do dentysty też nie bolało, tak jak nie boli noszenie spodni ubawa2

ja jeszcze nie spotkałam się z bezbolesnym dentystą ..

Dlatego próbuję znaleźć dla Ciebie jakieś alternatywne wyjście, żebyś więcej nie czuła bólu u dentysty i abyś właśnie w tym celu udała się prywatnie ale Ty robisz wszystko aby to odrzucić a więc co ja mogę? No nic. To Twój wybór czy uda Ci się oszczędzić na dentystę, czy nie. Nie mam na to wpływu, mogę jedynie doradzić. slecausuuski

po prostu mam traumę przez jednego dentystę.

Nie Ty jedna, ja zanim nie poszłam prywatnie, to unikałam dentysty jak ognia ale od chwili gdy zaczęłam chodzić prywatnie, to nie mam
najmniejszych oporów aby odwiedzić dentystkę, no chyba że z lenistwa :lol: Na przykład jutro idę i zamiast jak dawniej bać się
dentysty, dziś zastanawiam się w co się ubrać. ubawa2

Kiedyś jak pierwszy ząb mi dentystka wyrywała w państwowym, to spędziłam na fotelu 3 godziny bez bodajże 5 minut a więc
 prawie trzy godziny. Myślałam , że tam się wykończę, rozpołowiła go, cięła, wierciła(wiertarką prawie wielkości takiej jak normalna wiertarka) a
 znieczulenie miałam standardowe, także gdzieś po godzinie, w zasadzie te znieczulenie już nie działało. Także więc znam doskonale
obawy przed dentystą i osobiście zrobię wszytko, choćby miało mi na chleb zabraknąć aby tylko iść prywatnie. Do państwowego
nie poszłabym już za żadne skarby świata, nawet jak miałby mi wszystkie zęby wylecieć.