RE: Japonia -
bonaparte - 19-04-2018
Ta Barakuda nie była droga, ale smakowała dobrze.
To restauracja w Kioto, myślę że ja znajdę na Google map bo była blisko hotelu. Tanie jedzenie i miła pani to prowadziła.
Boldusia - 19-04-2018
(19-04-2018, 18:11 )bonaparte napisał(a): Ta Barakuda nie była droga, ale smakowała dobrze.
To restauracja w Kioto, myślę że ja znajdę na Google map bo była blisko hotelu. Tanie jedzenie i miła pani to prowadziła.
Piękne zdjęcia.
hogan - 19-04-2018
(19-04-2018, 18:07 )Boldusia napisał(a): (19-04-2018, 17:55 )hogan napisał(a): Jak mają smażoną rybę, to jadę a Ty daj mi namiary w Japonii gdzie znajduje się ta restauracja 
No, to prawda z tym namiarem.
Bonaparte zjadł barakudę i żyje, to znaczy że restauracja jest dobra. Jedząc nieumiejętnie przyrządzoną barakudę, może to być ostatni nasz ostatni raz.
Żyć przestaniemy.
Bez przesady, ja na przykład bez umiejętności kulinarnych umiem usmażyć każdą rybę a ta jest najzwyczajniej usmażona.
bonaparte napisał(a):Ta Barakuda nie była droga, ale smakowała dobrze.
Ja żartuję, teraz nie pojadę a zanim bym pojechała, to już może nie będzie tej restauracji ale dzięki
bonaparte - 21-04-2018
A czemu nie? Problem w tym ze jak jedziesz sama to według mnie trzeba znać podstawy angielskiego, a tak według mnie tam lecieć można jak najbardziej.
hogan - 21-04-2018
Za bardzo choruję abym mogła zdobyć się na taką podróż, no i angielski podstawę znam w może 10- u słowach :lol:
bonaparte - 22-04-2018
Tak w ogóle to mam patent na biznes, żeby otworzyć koreańską restaurację.

Polega to na tym, że na środku stołu jest gril, i samemu się te potrawy smaży. Na początku się płaci, a potem przynosza kolejne kawałki mięsa to pieczenia, zamawia się przez ekran dotykowy.. Tam mnie zabrali Japończycy u których mieszkałem, tzn. rodzice tej koleżanki.
Wąsatka - 22-04-2018
Boni, że klient sam sobie przyrządza? Jeśli tak to u nas to nie przejdzie. W razie zatrucia kto poniesie karę?
hogan - 22-04-2018
Wąsatko, są takie restauracje w Polsce, nie tylko chińskie ale meksykańskie, amerykańskie i inne.

Nazywa się to Cambodian BBQ
hogan - 22-04-2018
W Polsce najczęściej stosowany jest grill Tom Yang
Wąsatka - 22-04-2018
Naprawdę Hogan? Zawsze się boję jeść poza domem, choć nigdy się nie zatrułam.