RE: Co dzisiaj jesz na śniadanie? -
karbon - 22-05-2020
Zioła z powodzeniem zastępują sól i pieprz. Staram się mało solić i właśnie przyprawami zastępuję niezdrową sól.
hogan - 22-05-2020
To plus dla Twego zdrowia
Wąsatka - 24-05-2020
Schabowego też nie lubię.

Wystarczy ziemniak i jajko sadzone z nieściętym żółtkiem.
Zgadzam się co do soli. Dobrze doprawiona potrawa skutecznie ogranicza jej ilość.
A dziś jadłam granolę z morelami i śliwkami zalaną ciepłym mlekiem. Przez najbliższe pięć dni to samo.
hogan - 24-05-2020
U mnie był pomidor z cebulką i octem i jajko gotowane.
karbon - 25-05-2020
Wąsatka napisał(a):... Wystarczy ziemniak i jajko sadzone z nieściętym żółtkiem. ...
Też lubię. Wczoraj zrobiłem na drugie śniadanie. Ze szczypiorkiem i do tego mizeria. Rozpływające się żółtko z ziemniakami jest rewelacyjne. Na pierwsze była zupa warzywna z wkładką (ćwiartka kurczaka i podudzie). Dzisiaj zresztą też ta sama zupa. Jeszcze na jutro zostanie. Lubię taki zestaw jako starter śniadaniowy. Pewnie jutro zrobię kolejną na cztery dni.
Na drugie śniadanie planuję szaszłyki bo narobiłem tego tyle że jeszcze ze trzy dni będę jadł. Jagodzianką lub pączkiem zamknę menu śniadaniowe.
Cytat:hogan
U mnie był pomidor z cebulką i octem i jajko gotowane.
Też "za mną chodzi" jako dodatek do kanapek ale nie dam rady jedną ręką cebuli pokroić w kosteczkę. Ale poproszę o to później żonę.
hogan - 25-05-2020
Dla samego siebie, możesz przecież pokroić byle jak albo gryźć jak jabłko
Zjadłam tylko jedno jajko gotowane, nic nie mogę przełknąć...
karbon - 25-05-2020
Jedzenie oprócz dobrego smaku powinno także ładnie wyglądać.
jozekkg - 25-05-2020
Ja dzisiaj rano kanapka z masłem i dogryzałem pomidora. Na drugie kanapka z jajem. (Bez soli)
hogan - 25-05-2020
To prawda Karbonku, ładnie podany posiłek i kolorowo, zastępuje drugą taką samą porcję
Brawo Józiu, sól to biała śmierć, cukier też
Siwy - 25-05-2020
Trzy kromki z czymś Jakaś wędlina to była.