RE: Co dziś przygotowujesz na obiad? -
martin - 08-09-2014
Kiedyś usiadłem do stołu z miarą i przegrałem z kretesem , bo ten ktoś nazywał się Miara a jadł i pił bez miary .
:dashi: :dashi: :dashi:
hogan - 08-09-2014
Nie masz nikogo kto by Twojej miary dopilnował?
karbon - 08-09-2014
Jaja moim zdaniem są zdrowe... Zarówno do jedzenia jak i ich robienia (czyt. robienie żartów)...
Nie wiem co sobie naukowcy wymyślają ale przodkom jaja nie szkodziły to i nam nie będą...
hogan - 08-09-2014
Dobrze prawisz
Nebo - 15-07-2015
Gotowe kotlety, do tego obiorę i ugotuję ziemniaki, nie wiem jeszcze co za warzywo będzie jeszcze.
Siwy - 15-07-2015
Zupa pewnie, taka mrożonka. Fe....wstrętne
Shantie - 22-07-2015
Bliżej mi do śniadania niż do obiadu, ale w sumie zastanawiam się pomiędzy makaronem ze szpinakiem, czosnkiem i fetą, a musaką. Upał nie sprzyja gotowaniu.
hogan - 22-07-2015
Wczoraj narobiłam żarcia tyle, że pewnie przez tydzień nie będę gotowała.
Mianowicie! Mam zrobione kotlety mielone w sosie grzybowym. Kalafior w cieście i jeszcze udka pieczone.
Zawsze coś chwycę, do tego jakaś surówka i zazwyczaj zamiast ziemniaków kuskus. I można wcinać.
Shantie - 22-07-2015
Oj tak, też lubię kuskus, czy inną kaszę zamiast ziemniaków, zresztą robię głównie pieczone, jakieś to takie inne. Kuskus poza tym jest bardzo praktyczny: sypiesz, zalewasz, odczekujesz parę minut...i jest.
hogan - 23-07-2015
Nauczyłam się o turków robić trochę inaczej. Nie zalewam wodą wrzącą i osoloną lecz tuszę na maśle.