Kordialne
Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: PASJA (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Dział: Sport/ turystyka/ pojazdy (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=188)
+--- Wątek: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny (/showthread.php?tid=6699)

Strony: 1 2

Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - hogan - 01-08-2022

Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny. Fajna rzecz ubawa2

Dodam, że nie jest to tani gadżet. Jego koszt to około 5300 zł.

No na ich stronie znalazłam trochę niższą cenę, bo 1000 dolarów a więc około 4600 zł.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - satox - 01-08-2022

@hogan Można zrobić  samemu:

Rosyjskie wynalazki czy ukraińskie mutasek2

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - hogan - 01-08-2022

Sama robić nie będę, wolę coś, co przeszło testy a przydałoby mi się bardzo. Uważam to za super wynalazek.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - bonaparte - 01-08-2022

Lepiej od razu motor kupić.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - polliter - 01-08-2022

(01-08-2022, 15:38 )bonaparte napisał(a):  Lepiej od razu motor kupić.

Na motor trzeba mieć prawo jazdy.
Ale faktycznie, skuterek czy motorowerek wychodzi taniej niż rower elektryczny (cena tego gadżetu jest zbliżona do ceny roweru elektrycznego). Przynajmniej u mnie ceny skuterów to wydatek rzędu 1300-1400 euro, za rower elektryczny trzeba również zapłacić ponad 1000 euro (czasami nawet grubo ponad 1000).

Zamiast tego gówienka od razu kupiłbym rower elektryczny albo skuter.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - Dezyderiusz - 01-08-2022

Są motorowery wyglądające jak "rasowe" motocykle.Warto taki kupić zamiast skutera.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - polliter - 01-08-2022

(01-08-2022, 22:00 )Dezyderiusz napisał(a):  Są motorowery wyglądające jak "rasowe" motocykle.Warto taki kupić zamiast skutera.

To prawda, ale ceny są już dużo wyższe...

Przykładowo to (cena: 3399 euro)...

[Obrazek: 513_164182673861dc49b2b2233.jpg]

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - hogan - 01-08-2022

A mi by się ten gadżet przydał, bo mój rower elektryczny jest okropnie ciężki(sam akumulator waży 30 kg).
Z tym gadżetem, rower elektryczny byłby lekki.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - jozekkg - 02-08-2022

Iza nawet akumulatory do samochodu osobowego tyle nie ważą. Co Ty masz za rower?
Te ze wspomaganiem elektrycznym, gdzie musisz pedałować, żeby jechać, mają lekkie akumulatory.

RE: Skarper – nakładka, która zmienia każdy rower w elektryczny - hogan - 02-08-2022

Pokazywałam kiedyś zdjęcia. Rower prawie nic nie waży a jego całkowita masa, czyli rower z akumulatorem, to 45 kg.